Familiars de residents del Cedre s’organitzen per emprendre accions si hi ha transmissió del virus

Lamenten que mai no es reconegués que es volien tornar a enviar padrins contagiats cap al centre quan es va anunciar que s’habilitaria una planta per a hospitalització

Una imatge del Cedre, a Santa Coloma.
Una imatge del Cedre, a Santa Coloma. Cristian Cortés

El trasllat al Cedre de nou residents a Salita que en el darrer cribratge programat han donat positiu de coronavirus ha encès els ànims de bona part de les famílies dels usuaris del centre públic. De fet, alguns dels familiars ja s’estan organitzant amb l’objectiu de fer un seguiment acurat de l’operativa reeiniciada aquest divendres. La voluntat és tirar endavant accions judicials a la mínima que hi hagi algun contagi entre els residents al Cedre.

Els familiars, que aquest divendres van rebre com una galleda d’aigua freda, l’anunci del trasllat dels padrins de Salita, lamenten que quan des de la direcció del Cedre se’ls va informar que es convertiria la cinquena planta en una planta d’hospitalització en cap moment no es va explicar, i menys encara es va reconèixer, que aquell espai tornaria a acollir residents d’altres centres sociosanitaris que eventualment poguessin resultar infectats de virus.

Un vehicle del SAAS que trasllada personal cap al Cedre.

Relacionat

Nou padrins residents a Salita traslladats al Cedre i un desè a l’hospital en ser positius de Covid

Les fonts consultades han manifestat que esperen que els ministeris d’Afers Socials i Salut “recordin què va passar fa ben pocs mesos” i l’alta incidència de morts que hi va haver. Esperen, a més, que el fet de treure residents d’un centre privat “gestionat per una multinacional que està evidenciant un munt de problemes en altres països on opera, com a Espanya, i que ja va ser objecte d’un expedient per part del Govern per, entre altres coses, un metge que sobremedicava pacients”, no suposi reduir ‘prestacions’ als usuaris del Cedre i els seus familiars. Prestacions en el sentit, per exemple, de reduir o suprimir visites.

Els familiars han recordat, alhora, que ni per la naturalesa de la Covid ni per l’estructura del Cedre “ningú no pot garantir que no hi haurà una transmissió del virus”. En aquest sentit, han recordat que només cal que es vegin les imatges d’aquest divendres “amb els padrins malalts entrant per l’única porta possible”, més enllà que espais com la bugaderia o la cuina són únics i, per tant, es comparteix el de tots els residents.

Comentaris (8)

Trending