Enseñat i Vela lideraran la comissió que ha d’abordar la reforma del sistema de pensions

La reunió de l’òrgan ha servit per escollir aquests càrrecs i, a més, ha marcat el calendari de trobades que es mantindran cada dues setmanes ja a partir del març, amb el nou període de sessións

Un instant de la reunió, celebrada aquest dimecres.
Un instant de la reunió, celebrada aquest dimecres. CONSELL GENERAL

La comissió especial de seguiment de la CASS, que ha d’abordar la reforma del sistema de pensions, s’ha posat en marxa. Aquest dimecres ha mantingut una reunió que ha servit per marcar el calendari de noves trobades, ja a partir de març. A banda, s’han nomenat el president i la vicepresident de l’òrgan. Seran el demòcrata Carles Enseñat i la socialdemòcrata Susanna Vela respectivament.

La comissió, fruit dels treballs iniciats per una d’anterior en la qual van participar també representants de sindicats, patronals o Federació de gent gran, entre altres, ha d’analitzar quines mesures es poden adoptar per garantir la viabilitat del sistema de pensions. Els treballs, però, no començaran fins al març. I és que el febrer, cal recordar, no és període hàbil parlamentàriament parlant.

A partir de llavors, s’ha marcat un calendari amb reunions cada dues setmanes. A més, s’entén que fins aquell mes es dona temps a la CASS a facilitar documentació que s’ha demanat, com ara les còpies del darrer estudi actuarial.

La trobada d’aquest dimecres sí que ha servit per escollir els màxims responsables del nou òrgan. Els elegits han estat Carles Enseñat de Demòcrates per Andorra, com a president; i Susanna Vela, del Partit Socialdemòcrata, com a vicepresidenta.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending