L’edifici de pisos a la Borda Nova acabarà costant 16,5 milions

Govern licita la segona fase de les obres -la construcció del bloc- per 14,7 milions i es preveu que les obres s’allarguin durant 28 mesos

Representació del futur edifici a la Borda Nova.
Representació del futur edifici a la Borda Nova.

Govern posa fil a l’agulla a la construcció definitiva dels pisos a preu assequible a la Borda Nova. Gairebé quatre anys després que es presentés el projecte, ara sí l’executiu ha adjudicat les obres que han de permetre aixecar l’edifici, amb fins a 44 habitatges i 228 places d’aparcament en un terreny cedit pel comú d’Andorra la Vella. En total, el cost de les obres s’aproximarà als 16,5 milions d’euros.

En concret, el que s’ha adjudicat aquest dimecres és la segona fase del projecte: la construcció del bloc. Prèviament, cal recordar, s’havia preparat el terreny on anirà l’edifici, ubicat entre els carrers Borda Nova i Terra Vella, a la capital. Aquesta primera actuació havia suposat una inversió d’1,7 milions. Ara s’hi suma el cost del nou encàrrec: 14,7 més. L’empresa contractada és Locubsa.

En total, per tant, 16,4 milions en obres. Tot per poder disposar de 44 habitatges públics, a banda de 228 places d’aparcament, bona part de les quals passaran a ser gestionades pel comú per donar servei a la zona. Un cop es posi la primera pedra, s’estima que els treballs s’haurien d’allargar durant 28 mesos. Per tant, s’espera que l’edifici pugui ser una realitat a la tardor del 2025.

El portaveu del Govern, Cesar Marquina, ha hagut d’admetre que el projecte ha acumulat un considerable retard. Presentat a inicis del març del 2020, ha justificat aquest endarreriment per “la pandèmia”. Un cop es van superar els pitjors estadis de la crisi sanitària, ha assegurat, “s’ha seguit el procés habitual, que porta el seu temps”.

Dels 44 pisos, 15 seran de 55 metres quadrats i un dormitori; 23 de 70 i dues estances i, finalment, sis de 85 amb tres. A les plantes de coberta de l’edifici, en dos nivells, es plantegen dues actuacions: una d’elles es convertiria en un hort urbà (que donarà servei als residents) i la més alta serà destinada a terrassa i zona verda.

Comentaris (3)

Trending