Dos sanitaris més de Salita donen positiu en un nou cribratge sense residents infectats

Aquest dissabte estava previst que cinc dels primers padrins que van ser traslladats a la planta d’hospitalització del Cedre rebessin l’alta

Rètol de Salita a l'entrada del centre sociosanitari.
Rètol de Salita a l'entrada del centre sociosanitari. Toni Solanelles

El coronavirus continua ‘aferrant-se’ a Salita. Dos sanitaris més del centre privat ubicat a Escaldes han donat positiu les darreres hores en un nou cribratge de control i seguiment que s’ha fet al centre geriàtric gestionat per la multinacional Domus Vi, així ho ha comunicat la direcció de l’establiment en un correu enviat a les famílies on s’ha informat, també, que cap altre resident ha estat diagnosticat com a infectat.

El neguit entre els familiars dels residents del centre escaldenc és més que evident. El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ja va anunciat aquest divendres que s’incrementaran el nombre de cribratges, en concret es faran més reiteradament, que s’estaven duent a terme fins ara als centres sociosanitaris. A Salita en concret, dissabte de la setmana passada es va dur a terme una “inspecció sorpresa”, en la terminologia emprada pel titular ministerial, i no es va detectar cap incompliment ni contravenció dels protocols i les normes fixades, segons el Govern.

Des d’aquest punt de vista, doncs, va afirmar Martínez Benazet, l’administració no es planteja pas intervenir el centre. El que sí que fa, com farà davant de qualsevol resident sociosanitari que doni positiu a la Covid, és traslladar els malalts cap a la planta d’hospitalització del Cedre. Justament, cinc dels primers que van ingressar divendres de la setmana passada al centre públic procedents de Salita, tots asimptomàtics, estava previst que fossin donats d’alta aquest dissabte.

Entre els familiars dels residents, el temor que hi ha és el fet que al centre operat per Domus Vi sempre s’ha anat curt de personal i, a més, amb una formació i una preparació, en molts casos, molt baixa. Si són gaires els sanitaris que s’han d’aïllar per estar malalts, temen que això repercuteixi en el funcionament de tot el centre. En principi, tant residents com sanitaris que han resultat contagiats en aquesta segona onada de la pandèmia són tots d’una mateixa planta.

Comentaris (1)

Trending