El curs de primers auxilis tornarà a les escoles el curs que ve després de l’aturada per la pandèmia

La Creu Roja i el Grup Heracles signen un conveni que garanteix la continuïtat del denominat projecte PAPI per a la temporada 2021-2022

Miquel Àngel Armengol i David Fraissinet escenificant l'acord.
Miquel Àngel Armengol i David Fraissinet escenificant l'acord. CREU ROJA ANDORRANA

Amb l’esclat de la pandèmia el març del 2020, la formació en primers auxilis que la Creu Roja impartia als centres escolars dels tres sistemes educatius del país es va aturar. El projecte de Primers Auxilis Per a Infants, el PAPI, va frenar en sec després de la seva creació el 2009 i d’esdevenir un programa pioner al món. Si no canvien les coses, el curs tornarà a les aules a partir del setembre. Aquesta és la intenció anunciada per l’ONG.

Creu Roja ha fet l’anunci en el marc de la presentació del Grup Heracles com nou col·laborador del projecte. El vicepresident de la Creu Roja Andorrana, David Fraissinet, i el president de Grup Heracles Serveis, Miquel Angel Armengol, han signat avui el conveni que regula l’aportació econòmica del grup. Una aportació que, però, no ha transcendit. Sols s’ha informat que la donació és “significativa” per al desenvolupament del projecte PAPI. El conveni ratificat aquest matí a les oficines de Grup Heracles garanteix la continuïtat del projecte per al curs 2021–2022.

Per a la Creu Roja Andorrana, el PAPI és un projecte emblemàtic de l’àrea formativa. Des dels seus inicis compta cada any amb la formació en primers auxilis de més de 1.500 alumnes. Aquest projecte, destinat i amb continguts adaptats als nens i nenes d’entre 10 i 11 anys, 13 i 14, i 15 i 16 anys, es realitza en hores lectives a cada centre educatiu. El 2020, el projecte va estar aturat el març del 2020 a causa de la pandèmia, però la formació es recupera a l’inici del curs d’enguany. El projecte PAPI de la Creu Roja Andorrana és un programa pioner al món per les seves característiques que ja ha complert més d’una dècada i ha servit de model a altres societats de la Creu Roja.

El vicepresident de l’entitat, David Fraissinet, ha celebrat la col·laboració de Grup Heracles, que reforça la iniciativa i s’associa a la necessitat de formació i de conscienciació dels més joves quant a primers auxilis. “Aprendre des de ben jove els gestos bàsics que poden salvar una vida és dels ensenyaments més preuats que es poden tenir”, ha declarat.

Al seu torn, el president del Grup Heracles Serveis, Miquel Àngel Armengol, ha afirmat que és un orgull poder col·laborar amb aquest projecte. El grup treballa constantment per fomentar accions socials destinades a la ciutadania i al país.

Comentaris

Trending