La CASS està convençuda que l’acord amb la UE no suposarà un impacte significatiu

El consell d’administració de la Seguretat Social fa temps que ha analitzat les diferents directives que caldrà integrar però creu que en ser espanyols, portuguesos i francesos els que més relació tenen amb el Principat i haver-hi acords bilaterals ja hi ha molt de resolt

Compareixença al Consell de Jordi Cinca i Montserrat Capdevila.
Compareixença al Consell de Jordi Cinca i Montserrat Capdevila. Toni Solanelles

La Caixa Andorrana de la Seguretat Social (CASS) està convençuda que l’acord d’associació que s’està negociant amb la Unió Europea (UE) no hauria de comportar, més enllà de qüestions burocràtiques i normes a integrar en la legislació andorrana, impactes significatius per a la institució i el sistema de cobertura mutual establert tant per cobrir assistència sanitària com pensions de jubilació.

Així almenys ho ha afirmat el membre del consell d’administració de la CASS i president del Fons de Reserva de Jubilació (FRJ), Jordi Cinca, demanat sobre la qüestió per l’Altaveu després de la compareixença que hi va haver davant les comissions legislatives de Sanitat i de Finances. Els grans canvis, l’impacte gran, seria si per les circumstàncies que siguin, la massa treballadora del Principat canvia d’orientació nacional i comencen a arribar a Andorra persones de nacionalitats distintes a l’espanyola, la portuguesa o la francesa.

Cinca ha recordat que “els impactes” que estableix l’acord d’associació “no són diferents” respecte dels pactes, bilaterals o trilaterals, que ja es tenen amb Espanya, França i Portugal. Qualsevol situació que de forma molt notable vagi més enllà d’aquests tres estats, sí que podria tenir rellevància. Però no es preveu. “El que podria succeir és que vinguessin molts treballadors” d’altres nacionalitats. Però “com que el gruix no crec que sigui significatiu, no crec que hi hagi massa canvis substancials”.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending