Afers Socials manté que l’afectació en l’usuari dels nous preus sociosanitaris “serà gairebé nul·la”

Pallarès envia un “missatge de tranquil·litat”, explica que el que s’ha posat damunt la taula és el cost real del model assistencial que s’implanta i garanteix que “el Govern continuarà aportant”

Eric Jover i Judith Pallarès durant la compareixença.
Eric Jover i Judith Pallarès durant la compareixença. Toni Solanelles

La ministra d’Afers Socials, Judith Pallarès, ha defensat amb vehemència -no tanta com el seu company de gabinet Eric Jover llançant dards contra el PS- que els nous preus sociosanitaris en relació amb els centres assistencials tindran un impacte molt menor. “L’afectació en l’usuari serà pràcticament nul·la”. I ha explicat que tot plegat respon a un nou model d’atenció centrada en la persona i al fet de posar sobre la taula el cost real del servei. Però “el Govern continuarà aportant”.

Pallarès ha volgut llançar un “missatge de tranquil·litat” a preguntes de l’Altaveu. I el titular de Finances, Eric Jover, en aquest sentit, ha reconegut que “segurament hem d’explicar més i millor” perquè l’aparent increment del preu de les residències és una qüestió que “genera sensibilitat” i fortes crítiques tant per part del col·lectiu de gent gran com, també, des de la bancada opositora. De fet, amb les xifres a la mà es parlava d’un increment mensual d’uns 500 euros. I d’aquí la preocupació d’un ampli sector de la població.

Les noves tarifes no impliquen les persones ja residents en centres sociosanitaris. 

“Afecten en relació amb els nous ingressos, que d’aquí a final d’any no seran més de 26-30 persones”

Però la titular d’Afers Socials ha vingut a fer una mena de crida a la calma i ha deixat clar, d’entrada, que els nous preus no afecten a les persones que actualment ja estan residint en un centre sociosanitari. “Afecten en relació amb els nous ingressos, que d’aquí a final d’any no seran més de 26-30 persones.” Amb tot, ha recordat que si d’aquestes persones, algunes d’elles, no poden assumir el cost, “el Govern acompanyarà igual que acompanya ara”. I si hi ha d’haver un impacte fort, aquest no es veurà fins a un termini d’entre cinc i set anys.

Pallarès ha deixat clar que “hi ha un canvi de model centrat en la persona” amb ments càrrega medicalitzada, amb una “atenció directa” i mirant que els usuaris siguin “menys dependents dins de les seves possibilitats”. En fi, que es vol posar en marxa una fórmula en què es treballa des de fa temps i els preus que s’han facilitat són “la valoració del preu, és el cost real del servei”. I qui tingui mitjans per assumir-lo, se n’haurà de fer càrrec. I qui no, serà ajudat, ha dit la responsable d’Afers Socials.

CÀRREGA POLÍTICA

En fi, que Judith Pallarès ha deixat clar que “és el model de co-responsabilitat i sostenibilitats. Hi ha altres partits que voldrien que el Govern ho pagués tot i sempre”, ha dit en referència al Partit Socialdemòcrata (PS), que ha entrat una pregunta parlamentària sobre la matèria i ha fet una compareixença per evidenciar el seu malestar. Amb tot, però, Pallarès ha deixat clar que “no és el nostre model” i ha obert la porta a un dard amb més càrrega política llançat per Eric Jover.

Marta Pujol amb Pere López, durant una roda de premsa.

Relacionat

El PS exigeix a Govern fer marxa enrere amb els nous preus dels centres sociosanitaris

I és que el portaveu governamental, que sovint, sempre que pot, carrega contra el PS, ha deixat anar, després de recordar que aquells aspectes que afecten els padrins “generen sensibilitat”, ha deixat anar, es deia, un: “Les insinuacions tendencioses busquen encendre els ànims, sovint faltant a la veritat, per generar un desgast passi el que passi i costi el que costi.” Les insinuacions les faria el PS. I a qui es voldria desgastar, és clar, és al Govern.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending