Afers Socials es va voler cobrir les espatlles amb el certificat que es va fer firmar als desnonats

El ministre portaveu assegura que el document que va signar la dona que ha de ser llançada del seu pis la setmana vinent és per acreditar “la feina feta” i no pas “d’abandonament” dels afectats, per als quals ja es té “una alternativa” si es queden al carrer sense possibilitat d’allotjament

Isabel Ruiz, juntament amb el seu germà, és una de les afectades.
Isabel Ruiz, juntament amb el seu germà, és una de les afectades. altaveu mèdia

Vist com van les coses, més aviat que tard el ministeri d’Afers Socials haurà de convertir en habitual el certificat que suposadament de manera esporàdica es fa signar a algunes persones per “certificar la feina feta”. El Govern ha admès que es va fer signar un document als germans que van cap a la vuitantena i a qui un desnonament, que s’ha de concretar la setmana que ve, fa temps que els volta pel cap com una espasa de Dàmocles. Això sí, els funcionaris i responsables dels serveis socials es van voler cobrir les espatlles perquè no se’ls pugui acusar de no haver ajudat els germans.

“És cert que existeix un document i que es va fer firmar un document”, ha reconegut el ministre de Medi Ambient i portaveu governamental, Guillem Casal, que ha admès que es va fer signar el document perquè “no es pugui reclamar que el ministeri no ha fet la feina”, en relació a la proposta de recursos i la recerca de logística que es va fer al seu dia des del departament que dirigeix Trini Marín. “És una certificació de la feina feta i no d’abandonament de les persones” afectades per la decisió judicial de desnonament.

La porta de l'edifici on viuen els dos germans.

Relacionat

Desnonats i sense ajudes socials

El portaveu governamental ha reconegut que “no es fa signar de manera recurrent o habitual” aquest tipus de certificats. “No sempre es demana que se signi un document d’aquestes característiques”, però sí que es volia deixar clar i es vol poder “acreditar” que “aquesta família ha estat atesa” i que “no hi hagués una reclamació” posterior. Tot i la signatura del document, ha exposat el ministre, si els dos germans volen “tornar a recórrer a alguns dels recursos, ja sigui logístic o econòmic” ho podran fer.

En qualsevol cas, ha explicat Casal, si mai es produeix el llançament dels dos germans del domicili han viscut des de fa dècades, i si els cal algun allotjament en el cas que n’hagin trobat pel seu compte, “el ministeri d’Afers Socials ja té una alternativa”.

Comentaris (5)

Trending