Afers Socials redueix als pares el temps de visita a la menor de la ingesta de pastilles

Els especialistes que atenen la noia a La Gavernera consideren que durant un temps han d’aplicar un major control i evitar el risc d’eventuals incidències

-
-
El ministeri d’Afers Socials ha respost amb una reducció de les hores que tenien de visita els pares de l’adolescent que va protagonitzar la ingesta de píndoles al Centre d’Acollida d’Infants (CAI) i que la va obligar a ser atesa i ingressada al centre hospitalari. Els professionals que tracten la menor consideren que així es podrà fer un major seguiment a la noia i reduir el risc que torni a agafar pastilles fora del recinte tutelat.

Fonts del departament governamental han assegurat que la mesura ja s’ha comunicat a la família afectada però que cal esperar a una resolució judicial per tal d’aclarir alguns aspectes en relació amb les visites tutelades que els progenitors de la noia podran fer a la seva filla. La reducció que s’aplicarà almenys durant una temporada és força notable, autoritzant els pares a veure la seva filla només una hora a la setmana. I encara dins el propi CAI. Almenys, de moment. La resolució judicial pot canviar algunes d’aquestes condicions.

La decisió deriva de l’episodi viscut al final de l’anterior cap de setmana, quan la menor, de 17 anys i un lleuger retard que la fa més infantil, va ingerir al centre unes pastilles que havia agafat del domicili dels seus pares en una de les visites que tenia autoritzades. No era ni la primera vegada que la noia consumia sense control i abusant-ne píndoles al CAI i tampoc que les obtenia de l’exterior, de casa de familiars, malgrat que també n’havia aconseguit dins mateix de La Gavernera. 

Tot i haver marxat del CAI diumenge de la setmana passada amb certa tensió degut a un enfrontament que havia mantingut amb un educador, la noia no va ser sotmesa a cap control en retornar a l’equipament pel vespre. Sí que amb anterioritat havia estat sotmesa a un símil d’escorcolls que s’havien relaxat fins a desaparèixer ja que feia un cert temps que no es donava un episodi com el que va ocórrer la setmana passada.

El fet que transcendís públicament la situació, i que, sobretot, el cas d’aquesta menor hagi estat l’esquer perquè d’altres progenitors hagin explicat la mala situació que es viu al CAI, ha desagradat profundament la cúpula ministerial. En qualsevol cas, la reducció del temps de visita l’emmarca el ministeri no pas en aquest enuig que el persegueix si no amb el fet de donar més garanties a la menor.

Etiquetes

-

Relacionat

L’esgarrifosa enganxada a la reixa
-

Relacionat

Els pares de la menor ingressada per ingesta de pastilles es querellen contra dues educadores del CAI per maltractaments
L'edifici històric de la Gavernera.

Relacionat

Fills d’Andorra lamenta el desgavell i la poca formació que hi ha en l’atenció a la infància i l’adolescència
-

Relacionat

El Govern depurarà les responsabilitats que calgui pel cas de la intoxicació per pastilles a La Gavernera
-

Relacionat

Atenen a l’hospital dos menors ingressats al CAI la Gavernera per ingesta de pastilles

Comentaris

Trending