Vilarrubla participa en la segona trobada de ministres d’Educació a la Cimera Iberoamericana

La reunió s’ha celebrat a la capital de la República Dominicana, a Santo Domingo, on s’ha trobat amb els seus homòlegs d’altres països

Vilarrubla a la reunió de ministres a Santo Domingo.
Vilarrubla a la reunió de ministres a Santo Domingo.

La ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, participa aquesta setmana en la segona Reunió de Ministres i Altes Autoritats d’Educació Superior que se celebra a la capital de la República Dominicana, a Santo Domingo. Es tracta d’una reunió que forma part del calendari oficial de la Conferència Iberoamericana i s’inscriu en les trobades prèvies a la XXVIII Cimera de caps d’Estat i de Govern que tindrà lloc al país caribeny sota el lema “Junts cap a una Iberoamèrica justa i sostenible”.

La reunió ha estat presidida pel ministre d’Ensenyament Superior de la República Dominicana, Franklin García Fermín, juntament amb el secretari general adjunt de la Secretaria General Iberoamericana, Marcos Pinta Gama. Durant l’acte inaugural, el president del país, Luís Abinader, ha recalcat els acords que es van assolir en la darrera Cimera Iberoamericana, celebrada el passat mes d’abril a Soldeu. També ha emfatitzat els reptes als que s’enfronta l’Ensenyament Superior pel que fa al foment d’una oferta educativa de qualitat, la lluita per a la desigualtat social, la implantació d’un aprenentatge al llarg de la vida per a tothom i una educació més sostenible.

La reunió de ministres i altes autoritats té com a objectiu informar dels avenços assolits en el desenvolupament dels acords adoptats en l’anterior cimera. En l’àmbit de educació superior, destaquen especialment el fet de compartir experiències i bones pràctiques, identificar, acordar i impulsar actuacions de cooperació regional. Així, les converses s'han centrat en la transformació del model d'educació superior, la mobilitat dels estudiants, la qualitat educativa i la construcció d’un espai comú iberoamericà d'educació superior, així com la preparació de la III Conferència Mundial d'Educació Superior de la UNESCO que tindrà lloc a Barcelona els dies 18 al 20 de maig del 2022.

Per la seva banda, Vilarrubla ha intervingut per referir-se a la transformació digital. La titular de la cartera andorrana ha explicat les iniciatives que s’han dut a terme al Principat per apropar a la població les tecnologies i els serveis digitals, el desplegament de la xarxa de bada ampla que garanteix l’accés de qualitat als serveis digitals i el pla general de transformació digital elaborat per la Secretaria d’Estat de Transformació Digital que recull el conjunt d’accions més importants que s’han de realitzar els propers anys.

Igualment, Vilarrubla ha exposat que es treballa a tots els nivells educatius, incloent-hi l’educació al llarg de la vida, l’adquisició de competències per a la utilització de les noves tecnologies i per reduir la bretxa digital, i que recentment s’ha elaborat el marc normatiu perquè qualsevol persona pugui acreditar el seu nivell de competència digital de manera oficial. En el cas dels petits Estats, ha conclòs, la tecnologia i els processos de digitalització poden ser uns grans aliats per contribuir a la implementació d’alguns dels projectes vinculats a la construcció de l’Espai Iberoamericà del Coneixement.

Comentaris

Trending