Ubach i Stop Violències, ‘cara a cara’ a l’ONU

La ministra d’Afers Exteriors assisteix a l’obertura del segment ministerial del Fòrum d'Alt Nivell Polític del Consell Econòmic i Social

La ministra Maria Ubach i l'ambaixadora Elisenda Vives a l'ECOSOC.
La ministra Maria Ubach i l'ambaixadora Elisenda Vives a l'ECOSOC. SFGA

La ministra d'Afers Exteriors, Maria Ubach, desplaçada als Estats Units amb motiu de la participació de la delegació andorrana al Fòrum d'Alt Nivell Polític del Consell Econòmic i Social (ECOSOC) de les Nacions Unides, ha assistit a l'obertura d'aquest del segment ministerial així com a les revisions nacionals voluntàries dels diferents països que participen en aquest fòrum.

Es preveu que aquest dijous, 14 de juliol, la ministra Ubach presenti el Segon Informe Nacional Voluntari d'Andorra sobre la implementació de l'Agenda 2030. I hauria de tenir la presidenta d’Stop Violències, Vanessa M. Cortés, també desplaçada a Nova York, de contendent.

Durant la jornada de treball d'ahir la ministra s'ha reunit amb Hanifa Mezoui, representant de l'Associació Internacional de Consells Econòmics i Socials i Institucions Similars (AICESIS) a la seu de les Nacions Unides. L'AICESIS agrupa Consells Econòmics i Socials de 72 països i organitza regularment reunions en les quals els seus membres analitzen qüestions socioeconòmiques d'interès mundial, des del punt de vista dels agents socials i de la societat civil.

Maria Ubach ha tingut l'ocasió de reunir-se amb el director executiu adjunt d'UNICEF, Omar Abdi, amb el qual ha tractat la cooperació d'Andorra amb aquest organisme internacional i ha explorat noves vies de col·laboració per als projectes que s'estan desenvolupant. La ministra també s'ha trobat amb la representant especial del secretaria general sobre violència envers els infants, Najat Maalla M'jid, a la qual ha refermat el compromís d'Andorra amb les polítiques de protecció de la infància.

Comentaris

Trending