Ubach mostra la preocupació d’Andorra per la situació ucraïnesa a l’OSCE

Així mateix, Ferran Costa ha condemnat l’ús de la força per part de Rússia i ha fet una crida al respecte dels principis de Dret internacional, la carta de les Nacions Unides i l’acta final d’Hèlsinki

La ministra d'Afers Exteriors, Maria Ubach, durant la seva intervenció a l'OSCE
La ministra d'Afers Exteriors, Maria Ubach, durant la seva intervenció a l'OSCE

L’atac de Rússia aquesta matinada contra Ucraïna ha alterat l’ordre de la reunió de la Comissió permanent de l’Assemblea parlamentària de l’Organització per a la Seguretat i la Cooperació a Europa (OSCE), i s’ha convocat una trobada extraordinària del Consell Permanent. Al matí, el cap de la delegació andorrana, Ferran Costa, ha condemnat l’ús de la força i ha fet una crida al respecte dels principis de Dret internacional, la carta de les Nacions Unides i l’acta final d’Hèlsinki. A la tarda, la ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, ha mostrat la preocupació del país.

L’ofensiva de l’exèrcit rus arriba després de la decisió que va prendre a inicis de setmana de reconèixer certes zones ucraïneses de Donetsk i Luhansk, que conformen la zona denominada del Donbass, com a territoris independents. Durant la seva intervenció a l’OSCE, Ubach ha expressat la “màxima preocupació d’Andorra pel que fa al deteriorament de la situació de seguretat a Ucraïna”. Així mateix, ha “condemnat de manera ferma l’ús de la força”. Aquesta és la mateixa línia que ha seguit la intervenció de Costa al matí, ambdós apel·lant a respectar els principis del dret internacional, la Carta de les Nacions Unides i l’Acta Final d’Hèlsinki.

Espot caminant aquesta tarda cap a l'entrada de Ràdio Andorra.

Relacionat

Espot s’alinea amb la UE en la crisi russa i fa una “crida a la pau i al diàleg”

Així doncs, Ubach ha defensat que “el Principat està compromès amb la independència, la sobirania i la integritat territorial d’Ucraïna dins de les seves fronteres reconegudes internacionalment”. També ha assegurat que “encara no és massa tard per a la diplomàcia i per arribar a una solució pacífica, política i sostenible”.

D’aquesta manera, ha apel·lat a totes les parts a iniciar un diàleg, fent ús dels canals diplomàtics i dels mecanismes internacionals, “és la nostra responsabilitat comuna trobar una manera de reduir aquestes tensions i evitar el patiment de la població civil”. D’altra banda, Costa ha mostrat el suport del país a la tasca de l’OSCE sobre el terreny “a través de la Missió Especial de Seguiment i del Grup de Contacte Trilateral per a l’aplicació dels acords de Minsk”.

 

WhatsApp Image 2022 02 24 at 8.41.33 PM
Ferran Costa a la reunió d'aquest dijous a l'OSCE

 

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending