Sense mobilitat amb Catalunya ni tan sols per veure familiars

El Procicat manté les restriccions vigents fins al 9 d’abril i descarta, tot i la insinuació feta ara fa uns dies per Meritxell Budó, relaxar les que afecten els desplaçaments cap a i des d’Andorra

El secretari general de Salut de la Generalitat, Marc Ramentol.
El secretari general de Salut de la Generalitat, Marc Ramentol.

Ni per turisme ni per veure familiars. Finalment, la Generalitat no permetrà cap tipus de mobilitat entre el territori català i Andorra (amb l’excepció de l’Alt Urgell) durant la Setmana Santa. El Procicat ha oficialitzat una pròrroga de les mesures i ha descartat, malgrat la insinuació que dimarts va fer la portaveu del govern, Meritxell Budó, relaxar les restriccions amb el Principat si els viatges eren per trobar-se amb familiars. Les dades epidemiològiques ho desaconsellen, segons han argumentat.

Fa uns dies, Budó havia anunciat que aquesta opció estava sobre la taula. Per tant, si bé es mantindria la limitació per motius turístics -i per tant no es permetria l’arribada de visitants catalans a Andorra- s’obria la porta a cedir si el desplaçament es feia per veure persones properes. La qüestió però, s’ha acabat descartant gairebé des del primer moment. Per tant, es mantenen les restriccions ja vigents fins al 9 d’abril.

La portaveu de la Generalitat, Meritxell Budó.

Relacionat

La Generalitat estudiarà si permet mobilitat entre Andorra i Catalunya per veure la família

Segons ha explicat el secretari general de Salut de la Generalitat, Marc Ramentol, l’evolució de la pandèmia els darrers dies obliga a ser prudent i a no fer cap pas més endavant, per petit que aquest sigui. Així, ha apuntat que s’ha constatat un “tímid creixement” dels casos nous de Covid-19 i, per tant, no és aconsellable relaxar més les mesures.

Tot i això, ha indicat que es mantenen les converses amb Andorra i que es continuarà reunint el comitè tècnic de cara a un possible aixecament de les restriccions passada Pasqua. Segons ha afirmat, en la reunió del comitè tècnic entre els dos governs celebrada aquest matí, totes dues parts haurien convingut que “el més prudent és ajornar-ho”.

Comentaris (9)

Trending