La Generalitat estudiarà si permet mobilitat entre Andorra i Catalunya per veure la família

La portaveu de l’executiu català, Meritxell Budó, revela que els dos governs treballen en aquesta opció que s’haurà d’analitzar en la reunió del Procicat prevista per aquesta setmana

La portaveu de la Generalitat, Meritxell Budó.
La portaveu de la Generalitat, Meritxell Budó.

La Generalitat estudiarà aquesta setmana si és possible flexibilitzar una mica més la mobilitat entre Catalunya i Andorra. La possibilitat de permetre viatges turístics no està sobre la taula, però sí que es valorarà si es pot permetre els desplaçaments per trobar-se entre familiars. Així ho ha explicat la portaveu del govern català, Meritxell Budó en la roda de premsa posterior a la reunió de l’executiu.

Fa uns dies, el Procicat va tancar definitivament qualsevol opció de permetre als catalans venir a Andorra durant Setmana Santa. Malgrat la flexibilització de la mobilitat aprovada, amb l’opció de moure’s entre comarques sempre que es faci dins la mateixa bombolla de convivència, no es permetia arribar al Principat. Només ho podrien fer els residents a l’Alt Urgell. De retruc, també s’impedia que les persones que viuen al país anar a Catalunya, més enllà de la comarca veïna.

Aquesta situació podria canviar, segons ha revelat Budó. “Em consta que s’està treballant conjuntament entre el govern de Catalunya i el d’Andorra”, ha reconegut la portaveu de la Generalitat. Així, “en l’àmbit del Procicat s’abordarà de quina manera resolem aquesta realitat que hi ha en aquest espai quan hi ha aquesta convivència d’un cantó i altre de la frontera”, ha avançat.

Comentaris (15)

Trending