Satisfacció a Govern per l’equiparació entre Andorra i l’Alt Urgell

Des de l’executiu es destaca que la decisió del Procicat demostra “les bones relacions” existents amb els seus homòlegs a la Generalitat

El cap de Govern, Xavier Espot, durant una conversa telemàtica anterior amb Pere Aragonès.
El cap de Govern, Xavier Espot, durant una conversa telemàtica anterior amb Pere Aragonès. SFGA

El Govern ha valorat de forma positiva l’equiparació entre Andorra i l’Alt Urgell anunciada aquest divendres a la nit per la Generalitat. La mesura entrarà en vigor a partir del dilluns, coincidint amb la petita relaxació de les mesures adoptades per intentar frenar l’expansió del coronavirus. Per al gabinet que encapçala Xavier Espot, l’anunci demostra les “bones relacions” existents amb l’executiu català.

Així s’ha volgut posar en relleu des del Govern mitjançant un comunicat. En ell, es recorda que, segons la decisió del Procicat, el Principat i l’Alt Urgell “configuraran una única unitat comarcal a efectes de mobilitat”. Això suposa, s’indica des de l’executiu, que “es valida” la demanda que s’havia proposat fa unes setmanes perquè, un cop superat el confinament municipal a Catalunya, es pogués assimilar el país a la comarca o regió sanitària veïna a tots els efectes.

Les instal·lacions de la frontera del riu Runer.

Relacionat

La Generalitat accepta tornar a equiparar Andorra i l’Alt Urgell

Des del Govern es remarca que això permetrà la mobilitat amb Andorra. La decisió es valora “positivament” a la vegada que s’aprofita per treure pit, ja que s’entén que es “confirma l’estat de les bones relacions entre ambdós territoris i la col·laboració en una situació sanitària com l’actual”.

Comentaris (4)

Trending