Rossell destaca a l’ONU els avenços d’Andorra en la lluita contra el terrorisme

El titular de Justícia i Interior ha participat en la Conferència d’alt nivell sobre drets humans, societat civil i lluita contra el terrorisme celebrada a Màlaga

Rossell a Màlaga.
Rossell a Màlaga.

El ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, ha participat en la Conferència d’alt nivell sobre drets humans, societat civil i lluita contra el terrorisme organitzada per les Nacions Unides (ONU) i Espanya. L’acte ha tingut lloc a Màlaga, i ha servit perquè Rossell pugui informar sobre la reforma del Codi Penal, i la importància en la prevenció del terrorisme, entre altres.

En la seva intervenció davant la resta de mandataris, Rossell ha refermat la voluntat d’Andorra de lluitar contra el terrorisme i fer-ho de manera conjunta, “fomentant una actuació coordinada dels esforços regionals, nacionals i internacionals en la promoció i protecció dels drets humans i les llibertats fonamentals”. Tal com ha exposat, “la seguretat pública i ciutadana han estat sempre prioritats al Principat, i el nostre país sempre s’ha caracteritzat pels principis de respecte, civisme i per la responsabilitat dels seus ciutadans i poders públics”.

El ministre també ha informat que la reforma del Codi Penal permetrà dotar el país dels requisits necessaris per ratificar el Protocol addicional al Conveni del Consell d’Europa per a la prevenció del terrorisme, així com també el Conveni europeu per a la repressió del terrorisme i el seu protocol d’esmena. Per a Rosell, amb aquestes accions, Andorra dóna un pas més en la lluita contra aquesta problemàtica i reitera, per tant, el seu compromís i la voluntat de cooperar amb totes les nacions i institucions que treballen per aquesta finalitat.

Finalment, el ministre ha destacat que “és un moment important per fer-hi front, ja que les tecnologies de la comunicació en línia no només han facilitat la comunicació transfronterera als terroristes, sinó que també han ampliat la propaganda i la propagació de l’extremisme”.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending