Els residents francesos podran votar via internet a les eleccions legislatives

El termini per inscriure's acaba aquest divendres i els comicis tindran lloc els diumenges 5 i 19 de juny en dues voltes com a les presidencials

Comentaris

Els residents francesos podran votar via internet a les legislatives.
Els residents francesos podran votar via internet a les legislatives. ARXIU

Els residents francesos a Andorra podran votar via internet a les eleccions legislatives que tindran loc els dies 5 i 19 de juny. El termini per inscriure's acaba aquest divendres. El Principat forma part de la cinquena circumscripció de francesos a l'estranger, juntament amb Espanya, Portugal i Mònaco. No és la primera vegada que s'utilitza aquest procediment de vot electrònic que ja es va fer servir als darrers comicis consulars del mes de maig de 2021.

Per poder votar cal que l'adreça de correu electrònic i el número de telèfon mobil estiguin a la Llista Electoral Consular.  És la condició indispensable per rebre  l'identificant i la contrasenya o mot de pas per poder votar. A les eleccions presidencials, els residents de la cinquena circumscripció van votar en un 80% per Emmanuel Macron i en un 20% per Marine Le Pen. La victòria més àmplia va ser a Espanya amb un 84% a 16% per al reelegit president i Copríncep.

Les eleccions legislatives se celebraren un mes després de la segona ronda de les eleccions presidencials. Els 577 membres de l'Assemblea Nacional Francesa s'elegeixen seguint un sistema de segona volta amb escrutini uninominal majoritari en circumscripcions uninominals. Els candidats tenen cinc dies, del 15 al 19 de maig, per registrar-se. Marine Le Pen ha anunciat que es presentarà al Pas de Calais per ser escollida diputada. Ja ho va ser en els darrers comicis del 2017 en aquesta mateixa circumscripció -l'onzena-, amb el 58,6 % dels vots.

 

Comentaris

Trending