El Papa i Espot analitzen les relacions bilaterals però no transcendeix si han parlat d'avortament

Aborden els diversos temes de contacte entre Andorra i el Vaticà, la lluita contra el canvi climàtic, les migracions, el multilateralisme o el desenvolupament sostenible

Espot i el Papa Francesc durant la trobada.
Espot i el Papa Francesc durant la trobada. sfga

El papa Francesc ha rebut aquest dilluns en audiència privada al cap de Govern, Xavier Espot, a la Santa Seu, a Roma. La trobada ha servit per tractar les polítiques sanitàries i de reactivació econòmica i la situació creada per la pandèmia,  els reptes de futur per al país i diversos temes com el multilateralisme o la lluita contra el canvi climàtic. No consta que hagin parlat de l'avortament malgrat que s'han referit a l'actualitat d'Andorra en tots els seus aspectes.

El balanç de la reunió entre el Papa Francesc i Xavier Espot d'aquest dilluns a Roma és el que fan els comunicats del Vaticà i del Govern andorrà. Segons les fonts oficials, Una de les qüestions que s'han tractat en la trobada ha estat la col·laboració establerta amb la Comunitat de Sant'Egidio, que amb l'acord signat l'any 2018, ha permès que Andorra hagi acollit tres famílies de refugiats sirians. El cap de Govern ha explicat al Papa que actualment s'està treballant per poder acollir dues famílies més.

El Papa Francesc i el cap de Govern també han abordat les polítiques de lluita contra el canvi climàtic que està aplicant Andorra. El cap de Govern ha traslladat al pontífex el ferm convenciment que té l'Executiu en la prioritat de l'acció climàtica, la transició energètica i l'aposta de considerar l'educació per al desenvolupament sostenible com a essencial. Espot també ha refermat davant del Sant Pare el compromís d'Andorra per continuar reforçant un multilateralisme renovat i més efectiu que permeti una actuació concertada entre els Estats per reduir les desigualtats i la bretxa que ha accentuat la pandèmia, així com el seguiment i l'acompliment de l'Agenda 2030 de Desenvolupament Sostenible.

Amb posterioritat a l'audiència privada, el cap de Govern, acompanyat de l'ambaixador d'Andorra prop de la Santa Seu, Carles Álvarez Marfany, ha mantingut una reunió amb el secretari d'Estat de la Santa Seu, el cardenal Pietro Parolin, i el secretari per a les Relacions amb els Estats, monsenyor Paul Richard Gallagher, amb el qual han tractat l'actualitat política i socioeconòmica i la cooperació entre Andorra i la Santa Seu en diferents àmbits.

Etiquetes

Comentaris (14)

Trending