El nou ambaixador espanyol inicia el seu camí a Andorra

Carlos Pérez-Desoy Fages ja ha lliurat les còpies d’estil al ministeri d’Exteriors, un dels requeriments diplomàtics per poder establir-se al Principat en substitució d’Àngel Ros

Carlos Pérez-Desoy entregant les còpies d'estil a Maria Ubach.
Carlos Pérez-Desoy entregant les còpies d'estil a Maria Ubach. SFGA

De l’ambaixador polític al diplomàtic que regeix una ambaixada. El nou màxim representant inquilí de l’ambaixada d’Espanya a Andorra, el gironí d’origen Carlos Pérez-Desoy Fages, ja ha iniciat el seu camí al Principat. Ho ha fet, com és preceptiu, lliurant a la ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, les còpies d’estil. No deixa de ser un pas burocràtic però que en un món tan reglat com el de la diplomàcia és un element imprescindible.

Pérez-Desoy, fins ara a San Salvador de Bahía, al Brasil, com a cònsol, agafa el relleu del lleidatà Àngel Ros, que l’agost passat, havent complert els 70 anys, va demanar la seva substitució i l’inici del seu procés de jubilació. Per a Ros, exalcalde de Lleida i que al seu temps ja va flirtejar amb estudis diplomàtics, Andorra ha estat el seu primer i últim destí com a ambaixador, on la seva proximitat, especialment dins mateix de la legació espanyola, ha trencat barreres que altres predecessors havien imposat.

A l’ambaixada s’espera amb expectació veure com funciona Pérez-Desoy. Encara que hi ha hagut de tot, habitualment els diplomàtics de carrera són de més difícil tracte. I el gironí lligat a València és un diplomàtic de carrera. Advocat de professió i també docent universitari amb les Relacions Internacionals com una de les matèries a tractar, el nou ambaixador espanyol al Principat ha passat per múltiples destinacions i encomanes, essent a Cuba, país per al qual té devoció, on més ha estat, ocupant tres càrrecs de diferent naturalesa política.

Comentaris

Trending