Jover assegura que l’afectació viària de la visita de Felip VI serà “reduïda” i “puntual”

A diferència de l’avís de Mobilitat, el Govern assegura que el tall de vies serà limitat, i afectarà sobretot Príncep Benlloch (de 12 a 1 del migdia) i Prat de la Creu (de 5 a 6.30 de la tarda)

Els cartells antimonàrquics a un carrer d'Escaldes.
Els cartells antimonàrquics a un carrer d'Escaldes.

El Govern assegura que l’afectació que tindrà la visita dels Reis d’Espanya, Felip VI i Letizia Ortiz, en la xarxa viària serà “reduïda” i, en tot cas, “puntual”. Així ho ha assegurat el portaveu, Eric Jover, que ha desgranat l’agenda del monarca i ha destacat l’expectació que ha aixecat. Així, ha assegurat que hi haurà fins a 35 mitjans entre nacionals i estrangers, que seguiran les evolucions dels caps d’Estat del país veí.

Jover ha volgut alleugerir els temors que han exposat alguns sectors empresarials sobre les afectacions que tindrà el viatge reial a la xarxa viària. De fet, des del mateix departament de Mobilitat es va fer una crida via xarxes a evitar els desplaçaments en vehicle privat, especialment a la zona de les parròquies centrals.

Vehicles de transport al costat de la duana del riu Runer.

Relacionat

La mobilitat durant la visita dels Reis d’Espanya inquieta el sector empresarial

El missatge del portaveu de l’executiu, però, ha estat diametralment oposat. Així, ha assegurat que “l’afectació serà reduïda” i que, en tot cas, es tallaren vies “en moments concrets”. Jover ha explicat que una d’aquestes serà l’avinguda Príncep Benlloch a Andorra la Vella, entre la Baixada del Molí i la plaça Rebés de les dotze a la una del migdia d’aquest dijous. Serà el moment en què el monarca arribi a Casa de la Vall.

Posteriorment, les afectacions es traslladaran al carrer Prat de la Creu. Es tallarà des de la Rotonda fins a Tobira entre les cinc i dos quarts de set de la tarda per facilitar el desplaçament de Felip VI a l’edifici administratiu del Govern. Ja divendres, es preveuen “afectacions puntuals” davant el col·legi Maria Moliner, a la Margineda, i a la zona de l’església de Santa Coloma.

Jover ha desgranat l’agenda de la visita, tot destacant les trobades del Copríncep Episcopal, Joan Enric Vives, i del representant del Copríncep francès, Patrick Strozda, amb el monarca o les reunions previstes amb el cap de Govern, Xavier Espot, o, per part de Letizia Ortiz, amb la ministra d’Educació, Ester Vilarrubla. També ha posat en relleu l’expectació aixecada pel viatge, especialment a nivell mediàtic, amb 35 mitjans acreditats.

Pel que fa a la seguretat, ha volgut remarcar que “hi ha un dispositiu específic dissenyat per la policia andorrana” sempre amb “contacte amb els especialistes de l’Estat espanyol”. En aquest sentit, el ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, ha garantit un dispositiu de màxima garanties, tot i que no ha volgut revelar el nombre d’efectius destinats.

Cartells contraris a la monarquia a Escaldes

La visita ha aixecat expectació, tot i que en cap cas es podran veure les aglomeracions de persones que, segurament, haurien estat possibles abans de l’esclat de la pandèmia. Tot i això, no tothom rebrà el Rei Felip VI de bon grat. A una botiga d’Escaldes-Engordany han penjat cartells amb una corona invertida en mig d’un senyal de prohibició i un missatge on també es deixa clar l’oposició al Coprincipat.

Contrasta aquesta acció amb el fet que el que sí s’ha posat de gala per rebre la parella monàrquica és l’ambaixada d’Espanya, amb una bandera que llueix com fa temps que no ho feia. O és nova o ben passada per la bugaderia. Al costat de la legació diplomàtica també hi ha diversos balcons engalanats amb els colors vermell i groc del pavelló hispà.

Comentaris (12)

Trending