La mobilitat durant la visita dels Reis d’Espanya inquieta el sector empresarial

Els negocis que necessiten desplaçaments per a la seva activitat, com ara la distribució de mercaderies, alerten dels perjudicis que els poden provocar les afectacions al trànsit i lamenten la manca d’informació més enllà de la recomanació de no fer servir el vehicle privat

Vehicles de transport al costat de la duana del riu Runer.
Vehicles de transport al costat de la duana del riu Runer. Altaveu

La visita dels Reis d’Espanya ha posat en alerta el sector de la distribució i també moltes empreses per a les quals la mobilitat a la xarxa viària és clau. Hi ha una preocupació per com els poden afectar les restriccions de trànsit que comportaran els desplaçaments al llarg del país dels monarques i la seva comitiva. Alguns negocis ja es temen que, en mig de l’actual context econòmic, corren el risc de perdre dos dies complets de feina.

Des del departament de Mobilitat ja s’ha fet la crida, via xarxes socials, a reduir al màxim els moviments en cotxe aquestes dues jornades (dijous i divendres). S’avisa que hi haurà importants afectacions de trànsit, sobretot a les parròquies centrals. Per això, es recomana evitar desplaçaments innecessaris i fer els que siguin obligatoris amb el transport públic.

Un control de trànsit al centre d'Andorra la Vella.

Relacionat

Mobilitat demana evitar agafar el cotxe durant la visita dels Reis d’Espanya

Per a moltes empreses, però, això no és pas una acció. Són molts els negocis, grans o petits, que depenen justament de la mobilitat. I molts d’ells veuen amb preocupació el que pot passar durant la visita de Felip VI i Letizia Ortiz. Es tem que les afectacions al trànsit dificultin o, fins i tot, arribin a fer impossible la seva activitat durant aquests dos dies.

“Si ja costa els dies que ve la Vuelta o el Tour, no m’imagino com serà ara”, ha indicat un dels afectats a Altaveu. En el seu cas, a més, té previstes entregues pel divendres a la zona de Santa Coloma, un dels punts que, justament, ha de visitar la comitiva reial -amb parada al col·legi Maria Moliner de la Margineda, a l’Espai Columba i a l’església romànica de la població.

Entre les empreses, no s’amaga, hi ha neguit per les conseqüències que pugui comportar la visita dels monarques. Es tem que, en alguns casos, l’activitat quedi molt compromesa tots dos dies. I, recorden, que aquesta situació arriba en ple context de crisi provocat per la Covid-19.

A més, es lamenta que, més enllà de l’agenda feta pública tot just aquest dilluns, no hi ha, encara, informació clara de quines seran les afectacions. “Saber-ho amb cert temps ens ajudaria a planificar, però no ho podem fer”, apunten.

Comentaris (9)

Trending