Un grup de treball de l’ONU examinarà l’historial de drets humans d’Andorra

La reunió tindrà lloc aquest dijous al Saló d’Assemblees del Palau de les Nacions, A Ginebra, i es podrà seguir en directe a través d’internet

Una imatge del Palau de les Nacions, l'edifici on tindrà lloc la reunió
Una imatge del Palau de les Nacions, l'edifici on tindrà lloc la reunió Google Maps

L’historial de drets humans d’Andorra serà examinat per tercera vegada pel grup de treball de l’Examen Periòdic Universal (EPU) del Consell de Drets Humans de l’Organització de les Nacions Unides (ONU) aquest dijous, en una reunió que es podrà seguir en directe en aquest enllaç. El primer i segon examen es van dur a terme el novembre de 2010 i el maig de 2015, respectivament.

Per realitzar aquesta revisió, el grup de treball es basarà en tres tipus de documents: Un informe nacional amb informació proporcionada per l’Estat; informació dels experts i grups independents de drets humans, així com d’òrgans creats en virtut de tractats de drets humans i altres entitats de l’ONU i informació proporcionada per altres parts interessades, incloses institucions nacionals de drets humans, organitzacions regionals i grups de la societat civil.

La reunió se celebrarà des de les 9:00 del matí i fins a les 12:30 hores i delegació d’Andorra estarà encapçalada per la ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach.

La reunió tindrà lloc al Saló d’Assemblees del Palau de les Nacions, a Ginebra, i se celebrarà mitjançant una combinació de participació en persona i de manera telemàtica, des de les 9:00 del matí i fins a les 12:30 hores. La delegació d’Andorra estarà encapçalada per la ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, i els tres representants que actuaran com relators per l’examen del Principat seran de Burkina Faso, Indonèsia i Ucraïna.

L’EPU és un procés únic que implica la revisió periòdica dels registres de drets humans dels 193 estats membres de l’ONU. En aquest sentit, des que es va celebrar la primera reunió l’abril de 2008, els països han estat examinats dues vegades. Ara, durant el tercer cicle, s’espera novament que els estats descriguin els passos que han pres per implementar les recomanacions formulades durant els exàmens anteriors, als quals es van comprometre a donar seguiment i destacar el desenvolupament de drets humans al país.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending