Ferran Costa, nomenat ambaixador a Suïssa, Liechtenstein i a l’Oficina de l’ONU a Ginebra

Els lauredians Clara Pintat i Ricard Fiter s'encarregaran de la representació diplomàtica a Itàlia i a Eslovènia i Croàcia respectivament

Ferran Costa en una de les darreres compareixences al Consell General.
Ferran Costa en una de les darreres compareixences al Consell General. CONSELL GENERAL

El Govern ha aprovat el nomenament dels ambaixadors. Vicenç Mateu continua a Madrid i Eva Descarrega a París i Montecarlo, afegeix Lisboa. Ferran Costa ha estat nomenat ambaixador a Suïssa, Liechtenstein i a l’Oficina de l’ONU a Ginebra. Destaquen les incorporacions dels lauredians Clara Pintat i de Ricard Fiter.

La gran majoria han quedat nomenats aquest dimecres si bé encara falta cobrir algunes places amb l’objectiu de disposar de representació diplomàtica a tots els països de la Unió Europea (UE) en un moment clau com l’actual en què Andorra afronta la fase final de la negociació de l’Acord d’associació amb la Unió Europea.

D’aquesta manera, s’ha procedit a la renovació dels màxims representants diplomàtics amb residència a l’estranger i es ratifiquen en el càrrec: Vicenç Mateu , que seguirà al capdavant de l’ambaixada al Regne d’Espanya; Eva Descarrega, ambaixadora d a la República Francesa i al Principat de Mònaco, incorpora ara també la República de Portugal (a partir de l’1 de setembre) i seguirà sent la delegada permanent del Principat d'Andorra a la Unesco i Representant personal del cap de Govern al Consell Permanent de la Francofonia.

Ester Rabasa continua com ambaixadora a la Unió Europa, al Regne de Bèlgica, al Gran Ducat de Luxemburg i al Regne dels Països Baixos. Joan Forner ho fa  com a ambaixador representant permanent al Consell d’Europa mentre que Elisenda Vives segueix a les Nacions Unides i ambaixadora del Principat d'Andorra als Estats Units d'Amèrica, als Estats Units Mexicans i al Canadà.

L’únic ambaixador que no repetirà, a petició seva i per raons personals i del càrrec de president de l'Automòbil Club d'Andorra (ACA), és Enric Tarrado, fins ara representant diplomàtic a la República d'Hongria, a Romania, a la República Txeca i a la República Eslovaca.

El consell de ministres ha acordat també nomenar els ambaixadors següents no residents en destinacions on Andorra té oficina diplomàtica: Ferran Costa es converteix en ambaixador de les Nacions Unides a Ginebra, Suïssa i Liechtenstein; Jaume Serra, ambaixador a la República d’Àustria i a la República Federal d’Alemanya, representant permanent a l’Organització per a la Seguretat i la Cooperació a Europa (OSCE) i a l’Oficina de les Nacions Unides a Viena.

El Govern ha acordat la ratificació dels ambaixadors no residents: Carles Álvarez Marfany com a representant diplomàtic d’Andorra a la Santa Seu i a la República de San Marino;  Gil Rossell com a ambaixador als Països nòrdics (República de Finlàndia, Regne de Dinamarca, Regne de Suècia, Regne de Noruega i República d’Islàndia); i Carles Jordana, ambaixador del Principat d’Andorra al Regne Unit de Gran Bretanya i Irlanda del Nord i la República d’Irlanda.

En el capítol d’ambaixadors no residents, s’incorporen: Clara Pintat, com a representant a la República italiana;  Ricard Fiter, en qualitat d’ambaixador a la República d’Eslovènia i la República de Croàcia. D'altra banda, Gemma Cano, ha estat ratificada com a introductora d’ambaixadors, i a la qual s'ha nomenat també com ambaixadora a la República de Malta, a la República Hel·lènica, a la República de Xipre i a la República de Bulgària.

Un cop aprovat el nomenament dels ambaixadors, el ministeri d’Afers Exteriors procedirà a la demanda del plàcet per als nous integrants.

Etiquetes

Comentaris (86)

Trending