Espanya vol millors condicions laborals i socials pels nacionals que viuen a Andorra

La ministra d’Exteriors, Arantxa González Laya, recorda que hi ha molts espanyols treballant al Principat i que “volem facilitar el reconeixement d’una sèrie de drets” i “donar-los l’empara que ells busquen”

Ubach i González Laya, durant la roda de premsa.
Ubach i González Laya, durant la roda de premsa. SFGA

Espanya treballarà perquè les condicions laborals i socials que tenen els seus nacionals que venen a treballar a Andorra millorin. Així ho ha apuntat la ministra d’Exteriors, Arantxa González Laya, després de la reunió que ha mantingut amb la seva homòloga, Maria Ubach. En la trobada també s’ha acordat buscar fórmules per facilitar els tràmits d’aquells andorrans que volen residir al país veí, especialment per als estudiants.

Ubach i González Laya s’han reunit aquest dilluns a Madrid, en un encontre on també s’ha abordat la preparació de la Cimera Iberoamericana prevista al Principat la primavera vinent. Tot i això, també s’ha parlat de la situació dels respectius nacionals a cada Estat i, en aquest context, des de Madrid s’ha recordat que “existeixen ciutadans espanyols que viuen i treballen a Andorra” i que la voluntat és “facilitar el reconeixement d’una sèrie de drets socials i laborals” per a ells. Sense citar-ne cap en concret, s’ha pogut llegir entre línies la possibilitat d’un subsidi d’atur. “És important donar-los l’empara que ells busquen”.

Ubach ha indicat que també es vol agilitzar els tràmits per als andorrans que volen residir a Espanya, principament els estudiants

També s’ha parlat de l’agilització de tràmits pels andorrans que volen viure a Espanya, principalment els qui hi van per cursar estudis. Per això, Ubach ha avançat que “volem organitzar com abans millor una comissió mixta” que treballi les possibles mesures a prendre. Es tracta d’un objectiu que, ha indicat la ministra d’Exteriors andorrana, també es vol aconseguir amb França.

La reunió també ha servit per avaluar l’estat de les negociacions amb la Unió Europea per al tancament d’un acord d’associació. En aquest sentit, Ubach ha recordat que “Espanya sempre ens ha acompanyat” mentre que la seva homòloga ha posat en relleu que aquest procés “li donem suport plenament” i que és “encara més importants en aquests moments de Covid-19”.

A banda s’ha parlat de la celebració, l’abril vinent amb el permís del coronavirus, de la Cimera Iberoamericana. González Laya ha destacat que l’esdeveniment “ha de ser clau per impulsar la recuperació econòmica de tots els països de l’àrea”.

Etiquetes

Comentaris (12)

Trending