Espanya nomenarà en breu la comissió per revisar els límits territorials amb Andorra

L'ambaixador Àngel Ros diu que s'aprofitarà per fer-ho arran del litigi pel parc solar del planell de la Tosa

Comentaris

L'ambaixador espanyol, Àngel Ros aquest dimarts en roda de premsa.
L'ambaixador espanyol, Àngel Ros aquest dimarts en roda de premsa. B.N.

L'ambaixador d'Espanya, Àngel Ros ha anunciat aquest dimarts que el seu país tindrà en breu la composició de la comissió tècnica que ha d'estudiar si una part del parc solar de Pal està ubicada fora del territori andorrà. Segons la cartografia del Principat, tot el planell de la Tosa és territori andorrà, de manera que la totalitat del parc està dins d'Andorra. 

La comissió tècnica espanyola aprofitarà per revisar tots els límits territorials d'Andorra amb Espanya, segons ha confirmat Àngel Ros. Andorra ja ha fet arribar al ministeri d'Exteriors espanyol la composició de la seva comissió. Ros ha avançat que l'esperit del treballs serà "constructiu" i ha recordat l'existència de nombroses fonts cartogràfiques. Creu que si mai es confirma que una part del parc solar està fora d'Andorra "es trobarà una solució política".

Espot saluda l'ambaixador espanyol, Àngel Ros, abans de la trobada entre delegacions d'Andorra i Catalunya.

Relacionat

Espot demana que la comissió pel planell de la Tossa abordi també altres discrepàncies frontereres

El parc solar va entrar en funcionament el passat mes de gener després de dues setmanes de proves. La instal·lació permetrà reduir el volum d'energia que Andorra compra a l'exterior.

Comentaris

Trending