Entra en vigor el Conveni per evitar la doble imposició entre Andorra i San Marino

Prèviament el Principat va notificar a la contrapart l’acompliment dels procediments establerts en la legislació interna necessaris per poder posar-ho en marxa

Comentaris

Moment de la signatura del Conveni entre Andorra i San Marino.
Moment de la signatura del Conveni entre Andorra i San Marino.

Amb l’entrada a l’any 2022, i des del passat 1 de gener, ha entrat en vigor el Conveni entre el Govern d’Andorra i el Govern de la República de San Marino per evitar les dobles imposicions i prevenir l’evasió i el frau fiscals (CDI) en matèria d’impostos sobre la renda. Prèviament, el 31 de desembre, el Principat va notificar a la contrapart santmarinesa l’acompliment dels procediments establerts en la seva legislació interna necessaris per la seva entrada en vigor, mitjançant el depòsit de l’instrument de ratificació.

El CDI amb San Marino, que va ser signat pel ministre de Finances i Portaveu, Eric Jover, ha de permetre impulsar les relacions comercials entre els dos petits estats. Aquestes relacions s’han enfortit durant els darrers anys, especialment en el marc de les negociacions amb la UE per a la conclusió d’un Acord d’Associació, ja que tots dos països negocien junts, també amb Mònaco.

Així mateix, durant la visita al país el mes de maig, també es va signar un Conveni d’Amistat i Cooperació, amb l’objectiu d’estrènyer encara més els vincles en àmbits com el turisme, la innovació o l’educació. També un protocol sobre aspectes sanitaris que facilitarà la cooperació en situacions com l’actual crisi sanitària.

Amb l’entrada en vigor d’aquest CDI, Andorra ja disposa d’una xarxa de 9 CDI signats amb Espanya, França, Luxemburg, Liechtenstein, Portugal, els Emirats Àrabs Units, Malta i Xipre. Està pendent de signatura el conveni amb la República Txeca. Finalment, el CDI amb Hongria està pendent de ratificació per part de les autoritats hongareses.

Comentaris

Trending