En aquesta ocasió, la legació diplomàtica a Andorra la Vella és l’únic punt del país on el pot votar. En aquesta ocasió, no hi havia prou massa crítica per obrir un col·legi al Pas. Tot i que un dels punts que pot marcar el resultat és l’elevada abstenció que s’espera, al Principat, almenys durant el matí, no sembla pas que aquest hagi de ser un problema. L’afluència està sent important, amb cues llargues i un temps d’espera ampli per poder exercir el dret al sufragi.
Prop de 2.500 residents gals han demanat poder participar en els comicis des d’Andorra. Alguns, de fet, ho han fet per primer cop. És el cas de la Carine, que malgrat que fa 35 anys que viu al país, fins ara no havia anat a votar. En aquest cas, ha explicat que “vinc perquè hi ha algú que no vull que guanyi”. En aquest cas, entén que la seva participació “és important”.
També s’ha apropat a introduir la seva elecció a l’urna l’Emeric. “La situació a França és molt complicada. El país baixa cada cop més cap a una decadència”, ha denunciat. Per això, afirma, “estic a Andorra, un lloc més correcte per viure-hi”.
Diferent era la visió d’en Gilles, que posava en relleu que “han estat cinc anys de presidència complicada”, a la vegada que entenia que “cal pensar que comença un nou mandat”. Un lustre pel qual espera “democràcia al nostre país i la pau a Europa i al món”.
Les urnes romandran obertes fins a les set de la tarda. S’espera que el recompte dels vots emesos a Andorra estigui enllestit poc després de les vuit de la tarda, per poder enviar-los a París. Allà se sumaran als emesos a tota França i als territoris d’ultramar per definir quins seran els dos candidats que es disputaran la presidència en la segona volta, prevista d’aquí dos diumenges. Les enquestes assenyalen Emmanuel Macron i la líder del Front Nacional, Marine Le Pen com als grans favorits.
Comentaris