Correos amplia l’horari de l’oficina d’Andorra la Vella per les eleccions a Espanya del dia 23

Fins al 18 de juliol, les dependències obriran de dos quarts de nou del matí a dos quarts de tres del migdia i de quatre a set de la tarda per atendre les persones que vulguin votar seguint aquesta fórmula

Oficina de Correos a Andorra la Vella.
Oficina de Correos a Andorra la Vella. Altaveu

A les eleccions generals espanyoles que s’han de celebrar el 23 de juliol poden votar un nombre elevat de residents al Principat. En concret, 24.500 persones tenen dret a participar. Per fer-ho, poden anar presencialment a l’ambaixada però també enviar el vot per correu. I en previsió que molta gent faci servir aquesta fórmula, Correos ha decidit ampliar l’horari de l’oficina principal a Andorra la Vella. Fins al 18 de juliol, obrirà també per la tarda.

Des de fa dies, els residents espanyols estan rebent la notificació amb la qual se’ls informa que tenen dret a vot als comicis. Aquest cop, directament. No han de demanar-ho prèviament després del canvi a la llei electoral d’ara fa uns mesos, que va eliminar el sistema de demanda prèvia -el vot pregat-. Per tant, ja reben un enviament amb la targeta censal i els sobres per al Senat i el Congrés.

Una electora vota al consolat ara fa uns dies a les autonòmiques.

Relacionat

Uns 24.500 residents poden votar a les eleccions espanyoles del 23 de juliol

Falten les paperetes, que han d’arribar els pròxims dies. En tot cas, a la documentació també s’adjunta l’enllaç a una pàgina web que facilita la descàrrega de les mateixes. A més, es preveu que a l’ambaixada, on es podrà votar presencialment des del dissabte 15 fins al dimecres 19, també n’hi haurà.

L’altra opció és enviar el sufragi per correu. El problema és que, tenint en compte l’elevat nombre d’electors, es tem que hi hagi col·lapse a les oficines. Per això, s’ha optat per ampliar l’horari de la d’Andorra la Vella, situada al carrer Joan Maragall. A partir d’ara i fins al dia 18, obrirà de dos quarts de nou del matí a dos quarts de tres del migdia i de les quatre a les set de la tarda.

Des de Correos s’ha afirmat que “estem reforçant l’atenció a la ciutadania per agilitzar el vot per correu” i que “segons avanci el procés d’entrega de documentació i admissió del vot emès s’aniran estudiant més ampliacions d’horaris, si fos necessari”. De fet, s’afirma que, no només a Andorra sinó també a Espanya s’estan fent contractacions de personal per poder atendre l’increment del volum de feina que comporten les eleccions, més quan molta gent, en marxar de vacances, vol fer servir aquest sistema.

Comentaris

Trending