Condol dels coprínceps i el cap de Govern per la mort d’Elisabet II

L’arquebisbe d’Urgell, Joan-Enric Vives, ha tramès un missatge al Rei Carles III, mentre que Emmanuel Macron i Xavier Espot ho han fet a través de les xarxes socials

Isabel II durant una de les seves aparicions públiques.
Isabel II durant una de les seves aparicions públiques.

Les mostres de condol han estat contínues des que aquest dijous es va conèixer la mort de la Reina d’Anglaterra, Elisabet II. Els coprínceps, així com el cap de Govern, s’han sumat a les manifestacions que lamenten la pèrdua de la monarca britànica. L’arquebisbe d’Urgell, Joan-Enric Vives, ha tramès un missatge al Rei Carles III, mentre que Emmanuel Macron i Xavier Espot ho han fet a través de les xarxes socials.

Tots tres, en els diferents missatges que han fet públics, han volgut destacar la capacitat de lideratge de la monarca anglesa. “Elizabeth II serà sempre un model de sentit del deure, d’abnegació i de respecte per les institucions”, apuntava Espot. Per la seva banda, Macron ha assenyalat que “la recordo com una amiga de França, una reina de bon cor que ha deixat emprempta duradora al seu país i al seu segle”. Així mateix, Vives ha destacat que aquestes característiques “seran sempre un exemple inspirador que perdurarà en la història de la vostra estimada Nació”.

Elisabet II ha mort als 96 anys d'edat.

Relacionat

Commoció a la comunitat britànica resident per la mort d’Elisabet II

Espot i Vives han traslladat de forma directa “els sentiments dels andorrans” amb el poble britànic. El copríncep episcopal, en la seva carta tramesa a Carles III, ha indicat que “des del Principat d’Andorra ens unim als vostres sentiments de dolor i de pèrdua, així com els del vostre poble, i elevem pregàries al Senyor pel seu repòs etern”.

La comunitat d’anglesos residents a Andorra és nombrosa, i així ho ha destacat Espot al seu missatge a través de les xarxes socials. D’aquesta manera, ha assenyalat que és “molt activa i que sempre ha aportat molt al nostre país”. Ha volgut, a més traslladar “els meus pensaments també estan avui amb ells i amb els residents nacionals dels països de la Commonwealth”.

Comentaris (1)

Trending