Catalunya avisa que la decisió sobre la mobilitat transfrontera al Pirineu serà “purament tècnica”

El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, explica que la petició del món local estarà sobre la taula en les pròximes reunions del Procicat però deixa clar que no hi haurà cap canvi fins dilluns vinent, com a mínim

El conseller d'Interior, Miquel Sàmper, durant la compareixença de premsa.
El conseller d'Interior, Miquel Sàmper, durant la compareixença de premsa. Interior.cat

El Procicat avaluarà aquesta setmana la petició d’alcaldes i administracions locals del Pirineu per adaptar les mesures restrictives per lluitar contra el coronavirus a la regió, inclosa la demanda que es permeti la mobilitat transfronterera. Així ho ha indicat el conseller d’Interior, Miquel Sàmper, que ha avisat que, en tot cas, aquest canvi no es produirà fins com a mínim dilluns vinent. També ha advertit que la decisió que es prengui serà “purament tècnica”.

La Generalitat ja té sobre la taula el manifest acordat ara fa uns dies pel món local del Pirineu. El signaven alcaldes però també tots els consells comarcals així com el Consell General d’Aran. Entre altres punts, demanaven que el confinament no fos municipal sinó comarcal i que s’autoritzés la mobilitat transfrontera, com ara entre l’Alt Urgell i Andorra.

Les instal·lacions de la frontera del riu Runer.

Relacionat

El món local del Pirineu i l’Aran reclama a la Generalitat que permeti la mobilitat transfronterera

Preguntat sobre el manifest, Sàmper ha admès que ja l’han rebut, però ha deixat clar que, almenys durant els pròxims dies, no hi haurà cap canvi. “Avui entra en vigor la pròrroga de les mesures i això dura fins al dilluns”, ha comentat el conseller d’Interior.

Segons ha indicat, el tema es posarà en qüestió en les properes reunions del Procicat. “A partir de ja, hem de veure què es fa amb aquestes mesures. Quan hi ha una modificació, prèviament hi ha un debat durant molts dies i hores per part de tot l’equip”, ha explicat el màxim responsable d’Interior. Sobre la petició del món local del Pirineu, ha afirmat que “la reflexió estarà a la taula perquè ens ha arribat”.

Sàmper no ha volgut, però, donar cap pista sobre cap on podria anar la decisió. “La que es prengui serà de caràcter purament tècnic”, s’ha limitat a comentar.

Comentaris (3)

Trending