Bonell defensa al Consell d’Europa els avenços andorrans en matèria d’inclusió

La presidenta suplent del Grup Parlamentari Demòcrata ha estat a la Sessió d’Estiu de l’Assemblea Parlamentària acompanyada de la consellera liberal, Eva López

Els participants a la Sessió d’estiu de l’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa
Els participants a la Sessió d’estiu de l’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa Demòcrates

La presidenta suplent del Grup Parlamentari Demòcrata, Mònica Bonell, s’ha traslladat a Estrasburg per participar a la Sessió d’estiu de l’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa (APCE). També hi està present la consellera liberal Eva López. Tot i que Bonell no va poder intervenir en directe, la seva aportació quedarà inclosa al debat de l’informe final. En aquest sentit, la cap de la delegació andorrana va assenyalar la importància i l’avenç en la tasca legislativa del país per assolir una societat més inclusiva i diversa.

Un dels principals punts tractats a l’APCE va ser l’informe impulsar per parlamentari suec Momodou Malcolm Jallow, per debatre sobre el sol dels partits polítics en el foment de la diversitat i la inclusió, i assolir una nova versió de la Carta per a una societat no-racista. En aquest punt, Bonell va remarcar la tasca legislativa d’Andorra en aquest sentit. Per exemple, va detallar diferents aspectes de l’elaboració de la Llei per a la igualtat de tracte i la no-discriminació, aprovada al 2019.

En aquest sentit, Bonell va remarcar que es va dur a terme “una àmplia consulta dins de la societat civil”, que va derivar en una Taula transversal d’igualtat, coordinada pel Consell General, a la qual “tots els actors van poder participar de manera activa”. Així, va afirmar que es va aconseguir “obtenir tota la informació necessària per elaborar el Llibre blanc de la igualtat” i, posteriorment, aprovar “la Llei més inclusiva i diversa amb la qual compta Andorra”.

Bonell també va voler destacar que a Andorra, quan es treballen lleis que tracten els drets humans i llibertats fonamentals, “el sentit d’Estat dels parlamentaris impera i s’aproven per unanimitat”. Va afegir que “considerem que aquests temes prioritaris, protegits per la nostra Constitució, i que mereixen el màxim consens possible”.

Bonell no va poder fer la intervenció en directe a l’hemicicle per l’elevat nombre de ponents inscrits, però aquesta quedarà inclosa al debat de l’informe final de Jallow. Durant la jornada de dilluns, les representants andorranes van assistir a l’acte en què es va escollir el nou president de l’ALDE (Alliance of Liberals and Democrats for Europe), Iulan Bulai.

Comentaris (1)

Trending