Andorra estableix relacions diplomàtiques amb Guinea-Bissau

El país africà vol acreditar la seva Ambaixada a Espanya també al Principat, procediment que no es pot encetar sense aquest pas previ

Moment de la signatura entre Andorra i Guinea Bissau
Moment de la signatura entre Andorra i Guinea Bissau

L’ambaixador d’Andorra a Espanya, Vicenç Mateu, i l’ambaixador de Guinea-Bissau a Espanya, Abel Coelho de Mendonça, han signat aquest dimarts a Madrid l’establiment de relacions diplomàtiques entre ambdós països. D’aquesta manera, el país africà podrà acreditar la seva Ambaixada també al Principat, que no es podia fer sense aquest pas previ.

L'establiment de relacions diplomàtiques s'inscriu en la voluntat dels dos estats d'impulsar lligams de cooperació en els àmbits polític, econòmic, i cultural que s'inclouen en la Convenció de Viena del 1961 sobre relacions diplomàtiques i els principis i normes fonamentals de la Carta de les Nacions Unides i del dret internacional. Així mateix, respon a la demanda de Guinea-Bissau de poder acreditar la seva Ambaixada a Espanya també a Andorra, procediment que no es pot encetar sense haver establert prèviament lligams diplomàtics de manera oficial.

L’objectiu de les relacions diplomàtiques és impulsar els contactes bilaterals amb un país africà amb qui Andorra ja coopera estretament en l’àmbit multilateral. Concretament, en el marc de la Organització Internacional de la Francofonia (OIF) en la Comunitat de Països de Llengua Portuguesa (CPLP) de la qual Guinea-Bissau és membre fundador i Andorra, observador associat.

Etiquetes

Comentaris

Trending