Andorra Endavant impulsa un nou estudi, en aquest cas socioeconòmic, sobre l’acord amb la UE

La formació considera que el treball serà complementari al presentat ara fa uns dies i elaborat pel bufet Gide i que ha de servir perquè la ciutadania pugui adoptar una decisió “informada i completa” a l’hora d’anar a votar

Comentaris

Els consellers generals d'Andorra Endavant.
Els consellers generals d'Andorra Endavant. CONSELL GENERAL

El grup parlamentari Andorra Endavant ha pres la decisió de complementar l'estudi d'impacte jurídic de l’acord d’associació amb la Unió Europea, elaborat pel bufet d’advocats Gide i presentat públicament fa uns dies, amb un altre de caire socioeconòmic realitzat per un gabinet d’economistes de “renom internacional”. La mesura persegueix poder aportar a la ciutadania la màxima informació sobre les conseqüències que tindrà l’acceptació del conveni. “Tenim el compromís continu amb el poble andorrà per una presa de decisió informada i completa”, han indicat.

Des de la formació que lidera Carine Montaner es considera que cal anar “més enllà en l'anàlisi de les implicacions socioeconòmiques de l'acord”. D’aquesta forma, s’ha optat per fer aquest segon encàrrec. En aquest cas, com s’ha dit, centrada en els àmbits més socioeconòmics. Una anàlisis que es vol que es faci de “manera exhaustiva”.

Segons s’explica, l’estudi “es basarà en la consulta d'un ampli ventall d'actors econòmics i socials del Principat”. Així, es vol que hi hagi “una participació activa” d'empreses, professionals i representants de diferents sectors i es buscarà “proporcionar una visió completa de les repercussions potencials de l'Acord d'Associació”.

Des d’Andorra Endavant s’avança que els resultats d'aquest estudi tindran com a objectiu “ajudar a aclarir les incerteses que envolten l'acord, especialment en el que fa referència a l'economia, l'ocupació i el benestar dels ciutadans andorrans i residents actuals”. La formació considera que aquesta informació “serà essencial” tant pels empresaris com pels actors socials i ha de contribuir “a una presa de decisions més informada i orientada cap als beneficis i pèrdues” que comportarà el conveni tancat ara amb la Unió Europea.

Des d’Andorra Endavant es reafirma “el compromís d’informació neutral” referent a l’acord. A la vegada, es posa en relleu que s’intentarà que es considerin “tots els aspectes rellevants per al futur de la Principat”. La formació, però, no marca cap termini per tenir disponible aquest treball.

Comentaris (3)

Trending