Adolescents vinculats al narcopís traslladen la seva activitat a la Seu

Alguns dels joves, menors inclosos, que feien moltes estades al carrer del Pui han decidit deixar parcialment i puntualment el país per evitar controls incòmodes

Una imatge del carrer del Pui, a Andorra la Vella, on la policia hi va desmantellar el narcopís.
Una imatge del carrer del Pui, a Andorra la Vella, on la policia hi va desmantellar el narcopís.
Alguns dels adolescents que passaven moltes hores al pis del carrer del Pui on hi feien estada menors que havien fugit de casa i s’hi consumia tot tipus de drogues i alcohol han decidit traslladar com a mínim una part de la seva activitat a la Seu. Alguns d’aquests joves, menors inclosos, i també nois i noies del seu entorn temen que les autoritats andorranes duguin a terme en breu altres controls vist l’enrenou que el cas del narcopís ha suposat i prefereixen passar desapercebuts una temporada.

De fet, alguns dels joves ja van iniciar el ‘trasllat’ abans fins i tot que esclatés la denominada ‘Operació Brotxeta’. Conscients que l’incident que hi va haver al pis del centre històric d’Andorra la Vella el 23 de desembre havia permès a la policia accedir ni que fos de manera col·lateral a l’habitatge i comprovar què s’hi feia, alguns dels participants de les llargues jornades ocioses que tenien lloc al narcopís ja van buscar altres altres sortides escapatòries, per dir-ho així. De fet, han assegurat fonts properes a la investigació, això podria explicar que el dia que la policia formalment es va presentar al domicili i va tirar la porta a terra gairebé literalment, a l’habitatge no s’hi trobés cap estupefaent. Sols algunes restes, algunes traces.

El fet d’establir-se a la Seu, segons les fonts, no ve de nou però a molts dels adolescents vinculats al cas. Des d’alguns dels detinguts i ara empresonats fins a molts dels menors passaven amb habitualitat la frontera. I tant feien vida a la capital urgellenca com al Principat. El canvi, en alguns dels casos, segons les fonts, seria que si fins ara Andorra era el centre d’activitats principal i puntualment hi havia desplaçaments a la Seu pel motiu que fos, ara seria al revés. I com a mínim molts dels dies les estades més perllongades es fan a la ciutat veïna.

El temor de què pot passar els propers dies o setmanes ve donat, segons les fonts, pel fet que un dels elements de la denominada ‘Operació Brotxeta’ que encara resta per fer és el buidatge dels dispositius electrònics comissats als detinguts. Això pot fer aflorar relacions o contactes dels arrestats amb persones que fins ara no han estat citades a declarar ni en qualitat de testimonis i pot, per tant, originar una segona fase de la investigació per molt que la policia, amb la detenció de les dues suposades principals ‘gestores’ del pis i l’arrest de tres homes acusats de subministrar la droga hagués donat el cas per tancat.

Comentaris (4)

Trending