La víctima de les secretàries de la direcció policial va arribar a no poder ni parlar

En el marc de la instrucció de l’expedient ja s’ha pres declaració a diversos funcionaris i s’espera rebre sobretot durs escrits d’ex-treballadors que van abandonar la feina per la pressió a la qual eren sotmesos

Una imatge del despatx central de policia.
Una imatge del despatx central de policia. pilar candel

Era tal la pressió i el menyspreu dels quals era objecte, que el bloqueig que va sofrir per la situació laboral la van portar a no poder articular ni les paraules. La víctima de les suposades males praxis i assetjament presumptament comès per dues secretàries de direcció de la policia continua de baixa per ansietat i depressió. El seu patiment ha sigut molt elevat. Amb tot, aquesta persona, administrativa al mateix departament i durant temps a les ordres de les dues funcionàries expedientades pretén reincorporar-se a l’administració, en un nou lloc de treball, quan s’hagi refet del drama viscut.

La direcció de la policia, per exigència del departament de Funció Pública, manté obert un expedient disciplinari contra les dues secretàries. Especialment una d’elles, en segons quines qüestions, hi ha hagut temps que ha tingut molt més poder o, com a mínim, molta més ascendència que els propis responsables policials del cos. Ara, però, i arran de la denúncia d’aquesta persona que es dedicava a tasques administratives la situació ha canviat. La persona denunciant va estar diverses hores declarant a Funció Pública.

El director de la policia, Jordi Moreno, durant un acte.

Relacionat

Expedientades dues secretàries de direcció de la policia per assetjament laboral

Ara, en el marc de la instrucció de l’expedient, s’està citant a declarar nombrós personal del departament, especialment de l’àrea administrativa i no uniformada. De fet, segons les fonts, alguns testimonis ja han començat a prestar declaració. Els funcionaris en actiu a l’àrea, segons les fonts, no solen ser gaire explícits. Ningú no creu que les expedientades puguin ser apartades del servei -hores d’ara es mantenen als seus llocs de treball perquè no s’ha dictat cap mesura cautelar- i, en conseqüència, s’actua amb molta cautela.

En canvi, segons les fonts consultades, s’espera el testimoniatge molt més realista i contundent de nombrosos treballadors que ja no formen part del departament. I que no hi són, entre altres coses, perquè van decidir plegar-ne o demanar la reubicació, justament, per la seva mala relació amb les dues persones expedientades. Les fonts consultades han assegurat que ja s’haurien rebut algunes cartes escrites amb el testimoni d’alguns dels afectats que ja no treballen al departament.

Comentaris (25)

Trending