Expedientades dues secretàries de direcció de la policia per assetjament laboral

Després de molts anys de suposades males pràctiques i presumptes comportaments indeguts amb altres funcionaris, finalment un treballador públic va denunciar el fet a Funció Pública, que va obligar Jordi Moreno a actuar

El director de la policia, Jordi Moreno, durant un acte.
El director de la policia, Jordi Moreno, durant un acte. SFGA

Feia anys i panys que almenys una de les secretàries de direcció de la policia estava en l’ull de l’huracà de molts companys. De fet, en els darrers temps, cap funcionari ja no volia anar a treballar a prop seu i, per efecte dominó com aquell que diu, tampoc amb l’altra secretària. Feia anys i panys que hi havia queixes però la direcció de la policia mirava cap a una altra banda. Però finalment el castell de cartes ha acabat caient i no hi ha hagut més remei que obrir un expedient disciplinari contra les dues funcionàries.

De fet, el que ha canviat d’un temps cap aquí, segons fonts governamentals, és que un altre treballador públic es va afartar de l’actitud de les dues secretàries -que en certs moments i per a certs casos, tenen o tenien més poder que el propi Jordi Moreno en la presa de decisions policials- i “essent valent com no s’havia estat fins ara”, segons les fonts consultades, va posar la situació oficialment en coneixement del departament de Funció Pública. Es va formalitzar una mena de denúncia, segons els consultats.

Façana del despatx central de la policia pel carrer Ciutat de Sabadell.

Relacionat

La secretària (de direcció policial) més poderosa

Davant d’aquest fet, advertida la situació, analitzat el temps que suposadament feia que durava el que es considera una mala praxi i un indegut comportament amb altres funcionaris, l’equivalent a un presumpte assetjament laboral, Funció Pública va ordenar, per dir-ho així, a la direcció de la policia que obrís els corresponents expedients disciplinaris per aclarir la situació. Dits dossiers, segons fonts de Prat de la Creu, s’estan instruint a l’edifici de l’Obac, encara que se supervisa des de Funció Pública.

No se les ha apartat dels respectius llocs de treball perquè en el marc de l’expedient laboral no hi ha hagut cap part que hagi demanat mesures cautelars

Per ara, les dues funcionàries expedientades estan duent a terme, a priori, la seva feina amb normalitat. No se les ha apartat dels respectius llocs de treball perquè en el marc de l’expedient laboral no hi ha hagut cap part que hagi demanat mesures cautelars. Hores d’ara, i malgrat l’enuig i decepció de les implicades, les fonts consultades han assegurat que la comunicació de l’obertura de la investigació, per dir-ho així, hauria comportat un relaxament de les actituds fins ara insolents vers tercers.

Una de les expedientades ja fa molt temps que aixeca recels i crítiques per les seves formes i, també i en gran part, per la tolerància que mostrava vers aquests comportaments el director del cos. La funcionària en qüestió ocupava, o ha ocupat durant temps, vaja, formalment dues places. La que vindria a ser la de responsable del secretariat administratiu de la direcció policial i la de responsable de l’arxiu. Aquest darrer lloc és el que com a mínim fins fa un temps oficialment en propietat en virtut d’un concurs que fa anys es va fer. Tenia la plaça però ni l’ocupava ni l’exercia i, en canvi, la direcció la premiava amb guàrdies que permetien engruixir-li la nòmina.

Comentaris (40)

Trending