Sorpresa entre els cossos uniformats perquè Funció Pública no els ha previst carrera professional

El ministeri que comanda Trini Marín només ha dissenyat la progressió que es projecta per als funcionaris de l’administració general

Un reunió sindical amb Funció Pública.
Un reunió sindical amb Funció Pública. J. A. VILADOT / SFGA

Mal ambient no n’hi ha. Però de sorpresa i certa estupefacció dels sindicats que representen els diversos cossos uniformats del Principat -policia, bombers, penitenciaris- sí. I és que una de les qüestions que esperaven les organitzacions sindicals en la recent trobada mantinguda amb la ministra de Funció Pública, Trini Marín, és que se’ls presentés la carrera professional. L’evolució de futur que es preveu per als funcionaris.

Segons fonts properes a la trobada que hi va haver a principi de setmana, per sorpresa de tots, “i segurament i en part també de la pròpia ministra”, només es va posar sobre la taula la carrera professional prevista pels treballadors públics de l’administració general. Cap més. Aquesta carrera professional és, segons els consultats, el recanvi del que havia estat el GAdA, congelat durant anys i que finalment s’ha suprimit per eficaç. I perquè els tribunals també van evidenciar amb alguna sentència que no s’estaven fent bé les coses.

Trini Marín a l'exterior de l'edifici de Govern.

Relacionat

Marín espera tenir la llei de la funció pública aprovada abans de l’estiu

En fi, que els uniformats van veure per a sorpresa seva com els responsables del ministeri no tenien cap plantejament a fer-los per a ells. No esperaven, és clar, un document tampoc. De fet, tampoc no ho seria el de l’administració general. Però sí que és un punt de partida per saber de quin mal s’ha de morir. Per ara, doncs, tot està en l’aire. Amb tot, però, Marín, segons els consultats, s’hauria mostrat “comprensible i col·laboradora”.

D’aquí que, en principi, i segurament de forma individualitzada o, almenys, cos per cos, els sindicats hauran d’anar promovent reunions amb els responsables de Funció Pública, si ho creuen convenient, “per definir les especificitats de cada departament” i a partir d’aquí dissenyar allò que pensaven que ja estaria fet. La cara bona, asseguren les fonts, és que podran participar del procés des de zero. La no tan bona és que haurien tingut la sensació, almenys d’entrada, d’haver quedat una mica marginats.

Comentaris (5)

Trending