Marín espera tenir la llei de la funció pública aprovada abans de l’estiu

L’objectiu de la reunió era explicar el punt en què es troba l’estudi de la graella, la carrera professional o la gestió de l’acompliment

Trini Marín a l'exterior de l'edifici de Govern.
Trini Marín a l'exterior de l'edifici de Govern. Toni Solanelles

Sindicats i la ministra d’Administracions Públiques i Participació Ciutadana, Trini Marín, s'ha trobat per tractar els diferents temes que afecten a les dues parts. En aquesta ocasió, era per explicar la graella salarial, la carrera professional i l'acompliment que ja té l'estudi finalitzat i s'haurà de començar a aplicar, de forma progressiva, a partir del 2023, tot i que no es descarta que es pugui fer un primer pas enguany. A més, també han aprofitat el moment per repassar com està la modificació de la Llei de Funció pública i que es troba en fase d'estudis d'esmena, abans de ser portada al Consell General.

Trini Marín, s’ha reunit aquest matí amb els sindicats amb diferents punts sobre la taula. La Llei de Funció Pública, tot i no el propòsit principal de la trobada, Marín els ha volgut mantenir al corrent del moment en què es troba, que no és una altra que en comissió treballant les diferents esmenes que s’han presentat al text. Encara els hi queda feina per fer, però la ministra s’ha mostrat optimista i creu que podrà estar “aprovada abans de l’estiu”.

De fet, sobre la taula les formacions polítiques tenen esmenes de diferents sectors, inclús els sindicats. En aquest sentit, el president del Sindicat de Personal Adscrit a l'Administració General (Sipaag), Lluís Anguita, ha assenyalat que he vist bona predisposició”, però que s’haurà de veure com queda el text per saber si s’han tingut en compte o no els seus punts de vista.

Marín és conscient que la llei de Funció Pública s'haurà de revisar de forma periòdica per adequar-la a la realitat canviant: "L'administració i el funcionariat agafa diferents formes que fan que calgui modificar-la”, ha assegurat.

La reunió, però, era per parlar de la graella salarial, la carrera professional i la gestió de l’acompliment que ja tenen l’estudi finalitzat i que s’han de començar a implementar a partir del 2023. En aquest sentit, Anguita ha apuntat que “falta tancar quatre coses i que potser es podria fer quelcom abans de final d'any”. Tot i això, no és segur que així pugui ser i que s’hagi d’enrederir fins a l’any vinent.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending