El Sipaag denuncia discriminacions en el reconeixement de l’antiguitat a funcionaris interins

L’actual Llei de la Funció Pública estableix que aquells treballadors públics eventuals que acabessin consolidant la plaça que ja havien ocupat sumessin els triennis que escaigués

Façana de l'edifici administratiu de Govern.
Façana de l'edifici administratiu de Govern. Toni Solanelles

El Sindicat de personal adscrit a l’administració general (Sipaag) ha denunciat que s’estan fent discriminacions a l’hora de reconèixer l’antiguitat dels funcionaris interins. N’hi ha alguns als quals se’ls reconeix el temps que han estat eventuals quan han consolidat la seva plaça i d’altres als quals no se’ls apliquen es triennis que escaurien. Aquesta reivindicació s’afegeix a la formulada respecte del debat sobre triennis i quinquennis.

L’actual Llei de la Funció Pública, a partir de la modificació que va entrar en vigor el març del 2019, establia en l’articulat que aquell personal interí que esdevingués fixe a partir de llavors, i sempre que ocupés la mateixa plaça que havia estat ocupant de forma eventual, automàticament sumés al seu currículum els anys treballats com a interí. És a dir, que se li reconegués l’antiguitat amb l’aplicació dels triennis que escaiguessin.

Segons fonts de l’administració, el Sipaag hauria detectat casos en què l’esmentat precepte legal no s’ha aplicat. I que no s’ha aplicat sense cap raonament lògic. En canvi, a d’altres funcionaris en situació equiparable, s’ha fet efectiu el que estableix la llei i no hi ha hagut més debat. El sindicat consideraria que aquesta situació és d’extremada gravetat i suposa un greuge i una discriminació alhora que es trenca el principi d’igualtat.

Una imatge de la façana principal de l'edifici administratiu de Prat de la Creu.

Relacionat

Triennis o quinquennis: nou front obert entre funcionaris i Govern amb destinació a la Batllia

La denúncia d’aquesta situació, segons les fonts consultades, s’hauria fet en la mateixa sol·licitud que el Sipaag ha entrat de forma genèrica per posar en relleu que hi ha funcionaris que estaven convençuts que havien de cobrar triennis i Funció Pública els ho ha denegat entenent que aquells que van esdevenir fixes a partir del 2019 només tenen dret a quinquennis. Hi ha, com a mínim, una diferència d’interpretació de la llei que tot porta a pensar que acabarà davant els tribunals.

Com ja va avançar l’Altaveu, el propi Sipaag està animant els treballadors afectats a presentar reclamacions individuals com a pas previ a acudir a la Batllia si escau. El sindicat, fins i tot, facilita  un model per cursar les sol·licituds. Entén l’organització sindical que aglutina una part dels treballadors de l’administració general que els quinquennis no són d’aplicació fins que no estiguin vigents els reglaments de productivitat i de carrera professional. I com que aquests encara no s’han elaborat, no es pot donar per fet que siguin d’aplicació els quinquennis. Ni per als funcionaris de llarga durada ni per als que han consolidat la plaça fa més poc temps i que, en conseqüència, l’única fórmula ara mateix vàlida en relació amb l’antiguitat són els triennis.

Comentaris (1)

Trending