El SEP estrena direcció sense modificar les línies de treball

La nova secretària general, Marisa Santos, remarca la voluntat de seguir de prop el desplegament reglamentari de les lleis de funció pública i educació i continuar lluitant per millorar la situació dels eventuals

La nova direcció del SEP.
La nova direcció del SEP. G. P.

El Sindicat de l’Ensenyament Públic (SEP) ja té validada la seva nova direcció, encapçalada per Marisa Santos com a secretària general. Es tracta d’un òrgan totalment renovat. Cap dels integrants de l’anterior junta continuen. Això, però, no vol dir que hi hagi un canvi de les grans línies de treball. Al contrari, es mantindrà la tasca per defensar el correcte desplegament de les lleis de Funció Pública i les d’educació així com per solucionar la situació de l’encara elevat nombre d’eventuals.

L’assemblea del SEP ha aprovat sense problemes l’única candidatura que s’havia presentat per continuar al capdavant de l’entitat. Santos agafa les regnes del sindicat, però amb la voluntat de ser tot just la cara visible d’un grup de treball ampli i plural. Per ara, tot just aterren i demanen uns dies per acabar de definir les línies de treball.

Ara bé, tenen clar que no seran pas molt diferents de les anteriors. Al contrari. Per ara, les urgències serien “la llei de funció pública i la d’educació i el seu desplegament reglamentari”, apunta Santos. També es té clar que, malgrat que voluntat és “representar el màxim a totes les parts del col·lectiu”, cal mantenir una especial dedicació als eventuals perquè “ha estat una part de la professió molt maltractada”.

El SEP tindrà una nova direcció.

Relacionat

Marisa Santos es posa al capdavant del SEP

Santos serà la nova secretària general i tindrà al costat, com a secretària d’organització, Carla Guinot. Completen l’òrgan de direcció la tresorera Raquel Brufau i els vocals Laura Bragança, Gemma García, Sabrina Gregoire, Jordi Missé i Esther Jover. Per últim, Cristina Caminal i Núria Pastor serán les secretàries administrativa i executiva respectivament. Tots ells han estat validats a l’assemblea, representativa dels 550 afiliats de l’entitat.

En aquest sentit, a l’entendre de Santos hi ha un motiu que explica el perquè costa tant trobar membres del SEP per a la junta. “És molta feina però sobretot molt encarada al món jurídic i polític, del qual els professors normalment no formem part. Per tant, és un repte que no és fàcil”, ha apuntat.

Al seu entendre, tot i la completa renovació de l’òrgan, no hi haurà gaires diferències amb la tasca dels seus predecessors. “Crec que hem de seguir les mateixes línies de treball que ja estan obertes”, ha afirmat.

Comentaris (3)

Trending