La reordenació ministerial permet ‘respirar’ a molts dels funcionaris d’Afers Socials

El fet que l’antiga coordinadora del departament, ara lligada a Habitatge, hagi marxat amb el ministre cap a Ordenament Territorial alleuja molts treballadors

Mercè Pascual durant una compareixença.
Mercè Pascual durant una compareixença. J. A. VILADOT / SFGA

La reordenació ministerial ha suposat, per a una part important de l’equip del ministeri d’Afers Socials, poder respirar alleujada. O així ho han explicat diverses fonts, que han assegurat que el fet que orgànicament la qui havia estat coordinadora del departament, Mercè Pascual, surti ara de l’engranatge ministerial per seguir l’estela del Víctor Filloy i integrar-se a Ordenament Territorial, que suma Habitatge, ha estat molt ben rebut a Afers Socials.

Els xocs de part del personal d’Afers Socials amb Pascual havien estat molt habituals, especialment quan va liderar el departament. Ni el canvi de Govern i la incorporació d’un ministre d’un color diferent al demòcrata van suposar restar protagonisme a Pascual, objecte fins i tot de diferents preguntes per part del sindicat de personal de l’administració general per saber la situació de la treballadora pública, que Filloy la va posar al capdavant d’un petit departament que havia de ser l’origen d’Habitatge.

Ara, aquest darrer departament s’ha segregat del ministeri que ja comanda Judith Pallarés i seguint el camí traçat per Filloy s’integra a Ordenament Territorial. Pascual segueix el fins fa poc ministre d’Afers Socials i es manté al capdavant del mateix departament però com el titular ministerial, canviant Clara Rabassa per Prat del Rull.

Comentaris (14)

Trending