El Raonador del Ciutadà es trasllada a Casa Bauró

Tot i que s’havia especulat amb la possibilitat que fossin altres departaments que ocupessin l’antiga seu de la Biblioteca Nacional, finalment l’ocuparà la institució que avui dirigeix Marc Vila

Una imatge d'arxiu de Casa Bauró.
Una imatge d'arxiu de Casa Bauró. ARXIU

Casa Bauró acollirà la institució del Raonador del Ciutadà. Abans que es traslladin a l’històric edifici del barri antic d’Andorra la Vella, a l’immoble s’hi hauran de fer algunes modificacions. De fet, la formalització del trasllat de la institució que actualment dirigeix Marc Vila a l’antiga seu de la Biblioteca Nacional transcendeix arran de la publicació del concurs per fer els treballs de reforma necessaris.

Les ofertes es poden presentar fins al migdia del 28 de desembre. I aquells que s’hi vulguin presentar han d’acudir a les actuals dependències de la institució, al Consell General, amb accés pel carrer Vilanova, a recollir tota la documentació necessària annexada al plec de bases. Casa Bauró serà la tercera seu de la institució, que durant molts anys va ocupar un despatx en un edifici privat del carrer Prat de la Creu.

Una vegada assentat el nou Consell General i en el marc del trasllat d’alguns departaments -UIFAnd, APDA…- cap a la seu parlamentària, també s’hi va dur el Raonador del Ciutadà. Casa Bauró havia quedat alliberada des del trasllat de la Biblioteca Nacional cap a l’antic Hotel Rosaleda d’Encamp. S’havia especulat, però, que al cèntric edifici hi podia anar el departament de Participació i Igualtat.

Segons la institució del Raonador del Ciutadà el canvi respon a la voluntat de reforçar la independència i visibilitat de la Institució, així com oferir un espai més autònom i accessible a la ciutadania, especialment per a les persones amb diversitat funcional. Es preveu fer efectiu el trasllat a la nova Seu en el decurs de la primavera 2021.

Comentaris (4)

Trending