El PS demana pel calendari de la reforma de la Llei de Funció Pública

Susanna Vela preguntarà al ple per quins plans té el Govern i lamenta el silenci sobre la qüestió des de l’arribada de Trini Marín al ministeri el passat estiu

La consellera general del PS, Susanna Vela.
La consellera general del PS, Susanna Vela. PS

La consellera general del grup socialdemòcrata Susanna Vela vol que el Govern aclareixi quin serà el calendari de la reforma de la Llei de la Funció Pública. Per això, la parlamentària ha entrat a tràmit una pregunta que l’executiu haurà de respondre en la propera sessió de control, prevista pel dia 18. Des de la principal bancada de l’oposició es lamenta la manca d’anuncis sobre la qüestió des de l’arribada de la nova ministra responsable, Trini Marín, el passat estiu.

Així, la consellera escaldenca ha tramitat la qüestió a Sindicatura, perquè aquesta sigui resposta al ple. Concretament, reclama que el Govern expliqui quina és la seva postura actual i quin és el calendari amb el qual es treballa per impulsar aquesta modificació legal que, recorden, és obligatòria com a mínim per dos articles, anul·lats per una sentència del Constitucional. A més, critiquen que “no es té constància ni tan sols després del canvi ministerial que es va produir el 7 de juliol de 2021, on la nova titular de la cartera va passar a ser Trinitat Marín”.

En l’argumentari de la pregunta, Vela recorda que no és el primer cop que el grup socialdemòcrata demana explicacions sobre aquest tema. Així, ja el maig del 2019, la consellera general Judith Salazar va qüestionar al Govern si la seva intenció era la de modificar només els dos articles posats en qüestió per la sentència del TC o, en canvi, fer una reforma més profunda”. La mateixa Vela també va interessar-se el novembre d’aquell any pel document reglat de la Llei de Funció Pública.

Comentaris (1)

Trending