Plega el director de Registres Jurídics i Econòmics per poder situar-se en la ‘seva’ nova plaça

Formalment Alexandre Cucurella ha estat cessat del càrrec per Espot a proposta del titular de Presidència i Economia

Alexandre Cucurella en una presentació pública.
Alexandre Cucurella en una presentació pública. SFGA

El cercle està a punt de tancar-se. El fins ara director del departament de Registres Jurídics i Econòmics de Govern, Alexandre Cucurella, ha estat cessat del seu càrrec pel cap de Govern, Xavier Espot, a proposta del ministre de Presidència i Economia, Jordi Gallardo, que és qui al seu dia el va nomenar. No és cap enfrontament ni res que se li assembli. És un pas més en el presumpte trajecte de portes giratòries.

Cucurella era l’únic aspirant a una plaça de cap d’àrea del registre d’entitats jurídiques que curiosament o no, depèn del departament que fins ara dirigia. La direcció d’un departament, malgrat comporta haver de ser funcionari d’un cert nivell, és una plaça de confiança i que en funció d’una decisió política es pot remoure. En canvi, cap d’àrea és una plaça en propietat. Cucurella iniciaria ara, suposadament, el procediment per poder-se quedar dit lloc de treball en propietat. Però havia de deixar la direcció perquè comenci a córrer el temps necessari per consolidar-se en l’esmentat lloc.

Imatge de recurs d'una porta giratòria.

Relacionat

El director que vol ser cap d’una àrea que ell ha dissenyat

Aquest moviment, que suposadament no serà l’únic de la mateixa naturalesa en aquesta recta final de la legislatura, s’ha posat molt malament en part del funcionariat, que lamenten les formes amb què estan actuant molts dels càrrecs de designació política. “Potser és legal però en cap cas no és ètic”, s’han queixat diverses fonts, que s’estan plantejant de fer una acció de denúncia d’aquesta mena d’actuacions.

Comentaris (13)

Trending