El director que vol ser cap d’una àrea que ell ha dissenyat

Malestar a l’administració per la posada en marxa, almenys en alguns ministeris, del procés de portes giratòries per tal que alguns càrrecs de confiança s’assegurin places funcionarials

La recta final de la legislatura està deixant situacions que no per reiteratives -casos més o menys similars s’han vist al final d’altres cicles polítics- causen indignació i malestar a l’administració. El darrer exemple que els funcionaris coneixen però que tenen clar que no serà l’últim del tot s’hauria donat al ministeri d’Economia. Places suposadament fetes a mida. Amb l’agreujant presumpte que qui ha dissenyat la plaça és, alhora, qui la pretén ocupar.

En aquest cas es tractaria d’un funcionari que suposadament es vol assegurar un lloc de retorn millor del que inicialment li tocaria. És clar que per posar en marxa el concurs al qual ell és l’únic candidat ha hagut de comptar amb el beneplàcit dels seus superiors, que en aquest cas només pot ser un secretari d’Estat o un ministre. A Economia hi ha els dos perfils. Les maniobres que s’estarien donant al departament de Registres Jurídics i Econòmics, però, no només no estan agradant entre el funcionariat sinó que estan generant una profunda indignació.

“Deu ser molt legal i tot el que es vulgui, però no només és llei sinó que, a més a més, èticament és molt reprovable”

“Deu ser molt legal i tot el que es vulgui, però no només és llei sinó que, a més a més, èticament és molt reprovable”, indiquen les fonts que han confirmat la posada en marxa del procés de selecció que feia dies que sonava que hi hauria. El lloc a proveir seria el de cap d’àrea del registre d’entitats jurídiques. La persona que fins ara ocupava una plaça molt similar de forma eventual ja hauria estat enviada al seu lloc de treball originari.

Per a la plaça a ocupar només hi hauria una persona que s’hauria presentat, el director del departament -càrrec de confiança per tant dels màxims responsables polítics del ministeri- en què s’incardina dita àrea. La pregunta que sorgeix entre el funcionariat és si les proves pertinents en relació amb l’esmentada plaça de cap d’àrea les hauria dissenyat la direcció que ocupa l’aspirant a la plaça en joc.

Malauradament o no, les fonts consultades, totes elles funcionarials, tenen clar que l’esmentada plaça relativa al registre d’entitats jurídiques no serà l’única que facilitarà el que popularment es coneix com a portes giratòries per algunes persones que han ocupat uns càrrecs o llocs vinculats a la confiança política i que ara s’asseguraran un retorn, com a mínim, segur.

Comentaris (36)

Trending