L’Oficina Covid ‘es queda’ amb els traçadors que no tenen els estudis per obtenir plaça interina

Continuaran aportant la seva experiència a l’equip en altres funcions també necessàries i seguiran contractats via ETT

Porta d'entrada a l'oficina per la part posterior de l'edifici de les Columnes.
Porta d'entrada a l'oficina per la part posterior de l'edifici de les Columnes. Toni Solanelles

L’Oficina Covid ‘es queda’ amb els traçadors que no tenen els estudis per obtenir plaça interina. Després de les queixes i el malestar, el ministeri de Salut ha decidit mantenir entre el personal de l’equip, encara que en posicions diferents a les de rastrejador, les cinc persones que no disposaven de la titulació requerida en l’edicte de la controvertida contractació directa que ha de començar a operar a partir de dilluns.

Fonts properes al ministeri de Salut han confirmat la continuïtat, via empresa de treball temporal (ETT), això sí, de les cinc persones que no poden passar a ser interines i, per tant, integrants del personal de l’administració, per no disposar d’una titulació acadèmica Mates2. Les fonts consultades han reconegut que no s’ha volgut prescindir de l’experiència i la formació d’aquestes persones que, en algun cas almenys, estan a l’equip des de pràcticament l’inici de la pandèmia.

Un rètol provisional indica que hi ha l'Oficina Covid on hi havia hagut la Seu de la Justícia.

Relacionat

L’Oficina Covid és un vesper

La qualificació professional i acadèmica dels traçadors la va fer el la direcció de la pròpia oficina, liderada per Bruno Bartolomé. I malgrat que per reconeixements acadèmics les esmentades persones no puguin seguir com a traçadores, sí que desenvoluparan altres funcions a l’Oficina Covid. Les fonts consultades han recordat que no només són rastrejadors els que integren l’equip. Experimentaran una lleugera rebaixa de salari respecte del que haurien percebut si haguessin accedit al lloc interí de traçador. No obstant això, hi hauria satisfacció entre el personal que va veure perillar el lloc de treball

Fonts de l’oficina han reconegut que des d’aquest punt de vista hi ha una moderada satisfacció. Però també és cert que, han assegurat les fonts, hi ha altres qüestions que s’han de resoldre, com la manca de personal per dotar de prou hores l’equip per poder fer les cobertures de dotze diàries els set dies a la setmana i els torns assignats. També s’estarien reconduint els comportaments d’alguns dels professionals que via ETT han arribat a col·locar-se en llocs de comandament que, en principi, no els pertocaven.

Un rètol provisional indica que hi ha l'Oficina Covid on hi havia hagut la Seu de la Justícia.

Relacionat

L’Oficina Covid és un vesper

Consultat el Sindicat de personal adscrit a l’administració general (Sipaag), el seu president, Lluís Anguita, ha assegurat que si es confirma el manteniment de totes les persones que estaven fent la tasca de traçador via ETT i que ara passen a ser interines o bé a altres llocs, serà una notícia positiva. No obstant això, Anguita, que ha deixat clar que òbviament “no tenim res contra aquelles persones que tenen una formació acadèmica concreta”, continua mantenint que el procediment d’urgència no era l’escaient.

El Sipaag es mantindrà “vigilant” sobre les contractacions “que es facin a l’Oficina Covid i a qualsevol altre lloc de l’administració” alhora que avaluaran amb les persones que inicialment semblava que es quedarien sense feina que finalment la situació s’ha resolt satisfactòriament per a elles després d’unes setmanes de nerviosisme i tensió que hauria afectat, segons les fonts, el rendiment de tot l’equip.

Accés a l'immoble on té la seu l'Oficina Covid.

Relacionat

L’Oficina Covid transforma en eventuals per la via directa 22 traçadors procedents d’ETT

Comentaris (3)

Trending