Noves promocions de banders i duaners impulsen sindicats propis per reforçar el de cossos especials

Després de mantenir diversos contactes hi ha coincidència en defensar de manera global millores salarials i laborals per tal de reduir les diferències que hi ha entre funcionaris que fan les mateixes tasques

Els banders tindran sindicat per primer cop.
Els banders tindran sindicat per primer cop. ARXIU

L’aliança acordada entre policies, bombers, agents penitenciaris, duaners i banders no només comportarà la creació d’un sindicat general de cossos especials uniformats. També s’impulsaran nous sindicats entre els agents de control de medi natural i els funcionaris de la Duana. A banders mai no hi ha hagut col·lectiu sindical. Els duaners sí que tenen una organització però se’n promourà una de nova.

La decisió de crear aquests dos nous sindicats parteix de funcionaris dels dos cossos que han anat compartint neguits amb els representants del Col·lectiu de Funcionaris de la Policia (CFPA), del Sindicat de Bombers (SIBA) i del Sindicat de Personal Penitenciari (SPP) i que han arribat a la conclusió que és un bon moment d’associar-se. I que fer-ho partint de l’existència d’un sindicat sectorial és el millor per estar en una mena de teòrica igualtat. Per tant, la constitució dels dos nous sindicats sectorials més el general s’aniran tramitant en paral·lel.

El repte és millorar les condicions salarials, les laborals i a fer una nova revisió de la recentment modificada Llei de la Funció Pública per tal de poder fer ajustaments que aportin millores que reverteixin en la qualitat del servei que s’ofereix

Hi ha un element transversal que fa coincidir els promotors dels cinc cossos: les diferències existents -especialment a nivell salarial i de complements- entre funcionaris que fan les mateixes tasques en funció del moment en què han accedit a l’administració. Dit d’una altra manera, són en gran mesura les darreres promocions de cada cos les que estan impulsant aquesta nova iniciativa sindical. I no és per anar en contra de ningú, han assegurat les fonts, sinó, al contrari, per defensar la millora global de cadascun dels departaments.

El nou sindicat de cossos especials uniformats parteix d’unes premisses bàsiques tendents a millorar les condicions salarials, les laborals i a fer una nova revisió de la recentment modificada Llei de la Funció Pública per tal de poder fer ajustaments que aportin millores que reverteixin en la qualitat del servei que s’ofereix, segons les fonts consultades, que han reconegut que una part important de les associacions sindicals i els sindicats fins ara existents miren més d’assegurar una bona jubilació que no una gestió eficaç i eficient del dia a dia.

Actuació conjunta de policia i bombers.

Relacionat

Els cinc cossos especials uniformats s’uneixen en un nou sindicat per exigir millores laborals

La decisió avançada per l’Altaveu de crear un únic sindicat de cossos especials on conflueixin policies, bombers, penitenciaris, duaners i banders està totalment decidida. Ara cal avançar des del punt de vista burocràtic, fer la paperassa, mentre es continua treballant en l’anàlisi de la situació laboral i la comparativa amb cossos i departaments dels estats de l’entorn. De fet, aquest treball segurament s’haurà acabat abans no estiguin constituïts formalment els nous sindicats i es vol presentar tan aviat com es tingui fet l’informe en qüestió al cap de Govern, Xavier Espot.

Comentaris

Trending