Els cinc cossos especials uniformats s’uneixen en un nou sindicat per exigir millores laborals

L’aliança que estaven cultivant CFPA, SIBA i SPP s’amplia amb representants dels banders i dels duaners, i en gran mesura exemplifiquen el lideratge de les noves generacions de funcionaris

Actuació conjunta de policia i bombers.
Actuació conjunta de policia i bombers. Toni Solanelles

L’aliança que estan coent tres sindicats dels tres cossos que depenen del ministeri d’Interior (bombers, policies i agents penitenciaris) s’acabarà ampliant. I no serà una simple unió. Hi haurà un nou sindicat de cossos especials -uniformats per a més referència, perquè els docents també són considerats cos especial- que englobarà els interessos transversals dels funcionaris anteriorment esmentats i també dels banders i els duaners.

La decisió ja està presa. Representants dels cinc cossos ja han fet alguna trobada formal després que els responsables del Col·lectiu de Funcionaris de Policia (CFPA), del Sindicat de Bombers (SIBA) i el Sindicat de Personal Penitenciari (SPP) convidessin duaners i banders a adherir-se a la iniciativa. La intenció és donar-se suport recíproc en la reclamació de millores laborals d’interès conjunt. El que caracteritza els impulsors del nou sindicat és que tots representen noves generacions de funcionaris.

Bombers i policies en un servei a Escaldes.

Relacionat

Front comú de policies, bombers i penitenciaris per exigir millores laborals

Segons que ha pogut saber l’Altaveu, els impulsors del nou projecte sindical han acordat dur a terme els propers mesos els tràmits necessaris per a la constitució del nou sindicat. La intenció és crear una junta directiva amb representació equitativa de tots els cossos especials i, encara que es repartiran diferents càrrecs, tots tindran la mateixa veu i la mateixa importància en el vot. És a dir, tant serà el president com el vocal. Al nou sindicat s’hi podran adscriure tots els membres d’un cos especial que ho desitgin.

Mentre es fan els passos necessaris per a la constitució del nou sindicat de cossos especial, representant dels cinc departaments faran una primera aliança per demanar una reunió amb el cap de Govern, Xavier Espot, i anunciar-li els principals neguits. Els tres principals temes que es volen posar sobre la tarda, que no seran els únics, són les graelles salarials, la nova Llei de la Funció Pública i la regularització de la jornada laboral. Els funcionaris saben que s’acosten eleccions i no volen perdre temps i tampoc deixar escapar oportunitats.

Comentaris (19)

Trending