La nova fornada de bombers posa en marxa el primer sindicat formal del cos

El SIBA s’afegeix a les dues associacions, l’ABA i l’A118, que fins ara representaven els interessos dels funcionaris del departament de salvament i prevenció i extinció d’incendis

Un detall del parc central de bombers.
Un detall del parc central de bombers. Toni Solanelles

Una nova fornada de bombers és la que impulsa el primer sindicat constituït com a tal al departament. El Sindicat de Bombers d’Andorra (SIBA) ja ha estat reconegut com a tal per l’administració i, de fet, i amb l’acord de les altres dues associacions que fins ara representaven els interessos dels integrants del departament de salvament i prevenció i extinció d’incendis ja han participat amb algunes reunions amb la direcció en vista a millorar qüestions internes i acabar d’elaborar els reglaments que desenvolupen la llei que regula el cos.

Per ara, i encara que no està clar del tot, ni l’Associació de Bombers d’Andorra (ABA) ni l’A118 no tenen la previsió de convertir-se en sindicat, encara que aquest segon, els darrers temps molt més actiu que l’ABA, és possible que acabi fent el pas. Més encara ara que ha arribat el SIBA. D’entrada, hi ha col·laboració i entesa entre les tres organitzacions. Però ara per ara, hi pot haver alguns punts de discordança atès que l’empenta dels nous i les seves necessitats poden diferit dels funcionaris de més llarg recorregut.

El nou sindicat el presideix Iván Vilares, que té Jordi Solé de vicepresident i Eric-Jordi da Silveira i Carles Ridaura com a d’altres integrants d’una junta que segons algunes fonts ha d’acabar de perfilar algunes qüestions de tràmit. Els representants del SIBA ja haurien participat, per exemple, en reunions per acabar de perfilar el reglament de compensacions que ha d’incloure, entre altres, la prima controvertida que s’atorga a aquells funcionaris que acudeixen a prestar servei al Pas de la Casa.

Una prima que el Tribunal de Comptes cada exercici alerta que és irregular perquè no té cap cobertura legal. Com que es considera un dret adquirit, ara es pretén incloure sota l’empara de l’esmentat reglament i, d’aquesta manera, ja tindrà el manament legal que es pressuposa que l’ha de regularitzar.

Comentaris (3)

Trending