Nou protocol entre Economia i ACA per evitar incidències en les matriculacions temporals

Els casos dels conductors que no poden renovar les plaques en haver-les obtingut producte d’una mala interpretació s’analitzaran de manera individualitzada

Una placa de matrícula temporal.
Una placa de matrícula temporal.

El departament d’Economia i l’Automòbil Club d’Andorra (ACA) establiran un protocol per evitar futures incidències amb les matriculacions temporals com les que hi ha hagut en els darrers mesos. Quan rebi una sol·licitud per tramitar una placa, l’ACA haurà d’informar l’administració perquè faci el control sobre el sol·licitant i, alhora, ha de comunicar al sol·licitant del control al qual se’l sotmet.

L’objectiu és que a través del registre de vehicles es pugui comprovar si el seu titular és o no és resident al Principat, atès que una persona resident, segons la normativa vigent i la passada, en cap cas pot disposar d’una matrícula temporal. “I les persones amb residència temporal no poden matricular cotxes al seu nom”, han indicat les fonts oficials consultades, que han precisat que la matrícula temporal està pensada exclusivament per a turistes o passavolants.

El control que es vol fer previ a la concessió de la matrícula és per detectar si el sol·licitant disposa d’un permís de residència o, fins i tot, si l’ha sol·licitat. En els dos casos es denegaria la petició de la placa. Encara hi ha un tercer escenari, que s’ha detectat en alguns casos que es dona. Persones que coneixedores normalment de la legislació, primer demanen matricular el vehicle de manera temporal i, després, sol·liciten la residència.

Un exemple de matrícula temporal.

Relacionat

Un error deixa desenes de temporers sense poder renovar la matriculació dels seus vehicles

Les fonts governamentals consultades han explicat que a partir d’ara, quan es detecti aquesta situació, automàticament es donarà de baixa la matrícula concedida al seu dia i es penalitzarà la persona amb la pèrdua de l’import abonat per a l’obtenció de la placa, atès que no es pensa retornar cap quantitat abonada.

Pel que fa a les anomalies que es van començar a detectar el mes d’agost i que les darreres setmanes s’han aguditzat degut al fet que han anat arribant temporers que necessitaven renovar la matrícula i s’han trobat que se’ls havia autoritzat indegudament, les fonts governamentals consultades han explicat que encara no hi ha una solució única adoptada. De fet, es preveu que s’analitzi cas per cas i que cada situació es resolgui en funció de les necessitats.

Comentaris

Trending